Othese • Beste student,

  Wij willen voor ons PWS een orthese ontwerpen voor een zweepslag. Onze onderzoeksvraag is: "Hoe kan je een orthese ontwerpen die de behandeling van een zweepslag verbeterd?". Wij gaan aan de hand van een theoretisch en praktisch onderzoek een programma van eisen opstellen en aan de hand daarvan een orthese ontwerpen. Wij vroegen ons af of we hierbij hulp kunnen krijgen van jullie en dan vooral bij het ontwerpen en ontwikkelen van de orthese.

  Groeten Dan Yang Wester en Aniek Veldhuizen


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Aniek,

  Gaaf onderwerp en wat leuk dat jullie iets gaan ontwerpen. Hebben jullie toevallig al ons handige stappenplan gecheckt voor ontwerpen?
  Wellicht kunnen wij jullie wel helpen, maar zouden jullie dan een beetje extra uitleg kunnen geven over jullie project?
  Ook zou ik het fijn vinden als je de hoofdzaken van je programma van eisen duidelijk maakt.
  Ben benieuwd naar jullie PvE!

  Groeten Stijn • Beste Stijn,

  We gaan dus een orthese ontwerpen voor een zweepslag in de kuit. Voordat we beginnen aan het opstellen van het programma van eisen zijn we eerst een vrij groot vooronderzoek aan het doen over wat een zweepslag precies is. Het idee is dat de orthese als vervanging gaat dienen voor het tape wat nu vaak aangebracht word als behandeling van deze blessure. Dit omdat het tape niet lang blijft zitten. Ons PvE moet dus in ieder geval voldoen aan de functies van het tape. Aan de hand van het vooronderzoek gaan wij een programma van eisen opstellen. Omdat we nu nog bezig zijn met het vooronderzoek hebben we dus nog geen PvE. Binnenkort hebben we een afspraak met de fysio om te kijken hoe de kuit met een zweepslagblessure word ingetapet. Na deze afspraak kunnen wij het PvE gaan opstellen. Wij willen voor de herfstvakantie (20-28 oktober) ons PvE afhebben zodat we in de vakantie kunnen beginnen met de orthese, en wij hopen dan hierbij hulp te kunnen krijgen.

  Groeten Dan Yang en Aniek


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.