Amfibie voertuig (Auto-onderzeeër) • Hallo, wij zijn Mietek en Retesh. Wij zitten in 5 HAVO. Op dit moment zijn wij bezig met ons PWS over amfibie voertuig. Dit houdt in dat we een soort auto gaan maken die zowel als op land rijdt en onder water kan duiken.

  Onze hoofdvraag:
  Wat is de functie van een amfibie voertuig ?

  deelvragen:
  1.Hoe zit onderzeeër in elkaar ?
  2.Hoe kun je een auto en onderzeeër combineren?
  3.Wat zijn de voordelen en nadelen?

  Onze vraag aan jullie:
  Kunnen jullie ons leren hoe je om moet gaan met hardware en 3D modelleren?

  Met Vriendelijke Groet,
  Mietek en Retesh


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Mietek en Retesh!

  Interessant onderwerp voor jullie profielwerkstuk. Denk goed na over de hoofdvraag! Er zijn meerdere functies te koppelen aan het nut van een amfibievoertuig. Probeer je te focussen op de meest belangrijke functies.
  Let ook op de zinsopbouw van je eerste deelvraag. Ik mis namelijk een lidwoord.
  Om leren gaan met wat voor hardware bedoel je precies?
  3D modellen maken is een tijdsintensief en lastig proces. Welk(e) onderde(e)l(en) wil je precies gaan modelleren?

  Groeten Stijn • Hallo, bedankt voor de feedback.
  Over de hoofdvraag hebben wij nog niet zo goed nagedacht. Wij hebben namelijk besloten om een autootje te maken, maar zodat het niet te simpel lijkt, hebben wij nog aantal toegevoegd. Zoals duiken, real time camera, besturing met een applicatie enzovoort.
  Met 3D-modeleren zal het best wel cool zijn als wij alle onderdelen uit kunnen printen, omdat je op deze manier het meeste leert. Bij het omgaan met hardware bedoelden wij eigenlijk hoe je onderdelen aan elkaar moet aansluiten zodat je niks sloopt en zodat alles werkt.

  Met vriendelijke groet,

  Mietek en Retesh.


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Mietek_Kolenda ,

  Ik zou je hoofd- en deelvragen nogmaals bekijken. De huidige vragen kun je namelijk gewoon beantwoorden door wat op google op te zoeken. Je hoeft ook geen voertuig de bouwen om deze vragen te bouwen.

  Jullie gaan een ontwerp profielwerkstuk doen. Begin dus met een programma van eisen te maken voor het doel dat jullie met je product willen bereiken. Dan kom je vanzelf bij wat voor voertuig jullie willen maken. Daarna hoef je je pas zorgen te maken over hoe je dit moet gaan maken.

  Bedenk je ook vooral wat haalbaar is voor jullie. Iets ontwerpen is al veeleisend, zeker met 3D-modellen. Als het voertuig dan ook moet duiken, filmen en je een app wilt maken zul je daar extreem veel tijd aan kwijt zijn.


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.