Duurzame energie • Ik wil graag mijn PWS over het onderwerp duurzame energie houden maar ik heb echt geen idee wat ik moet onderzoeken en waar ik mezelf in moet verdiepen. Ik had wel een paar ideëen zoals rendement van windmolens en werking van windmolens maar mijn begeleider zegt telkens dat geen diep onderwerp is. Kan iemand mij helpen met hoe ik een onderwerp kan vinden die diep genoeg is en waar ik echt onderzoek naar kan doen gerelateerd aan duurzaam energie


 • PWS TU Delft Team

  Hi @youssef_h,

  Goed dat je je bezig houdt met duurzame energie! Dit gaat de komende jaren een nog belangrijkere rol spelen dan het nu al speelt in onze maatschappij.
  Je kan het onderwerp "rendement van windmolens" bijvoorbeeld uitbreiden door te onderzoeken wat de meest optimale locaties zijn om buiten Nederland offshore windmolenparken aan te leggen. Als je rekening houdt met zaken zoals windsnelheden op zee (hogere windsnelheid = meer energie), prijs per MW, return on investment, afstand naar het platteland, enzovoort.
  Probeer zelf na te denken over een duurzaam onderwerp, welke misschien in eerste instantie niet diepgaand genoeg lijkt, en bekijk alle facetten ervan. Vaak kun je er dan toch je PWS over doen!

  Groeten Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.