PWS aerodynamica van vliegtuigvleugels • Hallo,
  Wij doen ons PWS over de aerodynamica van vliegtuigvleugels, alleen komen wij een beetje vast te zitten. We moeten namelijk een experiment verzinnen die bij het onderwerp past. Daar zitten we helaas vast. Het verzinnen van een haalbaar experiment blijkt nog redelijk lastig. We zaten al te denken aan zelf modellen maken en die testen door middel van een windinstallatie. Graag zouden wij hier nog een second opinion over willen hebben.
  Alvast bedankt,

  Dimitry en Juan
  V6


 • PWS TU Delft Team

  Beste Dimitry en Juan, @dimitryy_

  Een experiment verzinnen is inderdaad altijd een lastig onderdeel van het PWS. Als je ervoor kiest om te onderzoeken (en dus niet te ontwerpen) is het vaak niet mogelijk om met een experiment de hoofdvraag te beantwoorden. Wat wel mogelijk is, is een proef waarmee je de theorie benodigd om je hoofdvraag te beantwoorden ondersteund. Zo zou je inderdaad zelf een model (of meerdere modellen) kunnen maken om deze vervolgens te testen in een windtunnel.

  Heel veel succes!
  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.