dartpijlmachine • Beste meneer/mevrouw,

  Wij zijn David en Max van het Adelbert College in Wassenaar.
  Wij zijn met het idee gekomen om een "dartpijlmachine" in de vorm van een kruisboog te maken, wij zouden deze kruisboog graag op afstand bestuurbaar willen maken en vroegen ons af of jullie ons daarbij zouden kunnen helpen.

  Het doel van deze machine is om gericht op een dartbord te kunnen schieten.

  We hadden in gedachten om de kruisboog op een standaard te zetten en de boog te spannen doormiddel van een motortje die het elastiek naar achteren trekt en die hem het liefst op verschillende bespanningen kan zetten. Door middel van deze bespanningen willen wij erachter komen wat de minimale kracht die nodig is om de pijl bijvoorbeeld in de roos te schieten.
  De deelvragen hierbij zijn; wat is de afwijking van de dartpijl tijdens de vlucht en komt de spankracht waarmee we de dartpijl schieten overeen met de kracht die nodig is om de dartpijl in de roos te krijgen

  Ons idee was dat wij de kruisboog zelf maakten en of jullie dan zouden kunnen helpen met het motortje die de boog spant.

  Wij zien jullie antwoord graag tegemoet,

  Met vriendelijke groet,

  Max Coremans en David Gerts (6V)


 • PWS TU Delft Team

  Beste David en Max,

  Origineel idee voor jullie profielwerkstuk! Onze Werktuigbouwkunde-expert @Midas-Becker is tijdelijk op vakantie, dus zal ik de vraag op me nemen.
  Misschien is het wat om te kijken naar een 'oprol-systeem' m.b.v. een elektromotor. Aan deze elektromotor verbind je een touw dat orthogonaal aan het elastiek van de kruisboog verbonden is. Als je een manier kan vinden om deze elektromotor vanaf een afstandje te besturen, kun je spelen met het vermogen. Meer vermogen betekent dat de motor sneller beweegt, dus de kruisboog strakker wordt aangespannen!
  Voor het gebruik van een elektromotor die hier geschikt voor is, zou ik in overleg gaan met je natuurkundeleraar.
  Graag hoor ik of jullie nog vragen hebben, en zo niet, wat het geworden is!

  Groeten Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.