Chocolade en reactiesnelheid • Beste,

  Wij zijn Aimée, Anne en Océane en wij zijn bezig met ons profielwerkstuk over het effect van chocolade op de reactiesnelheid. Wij lopen echter een beetje vast met ons onderzoek. We hebben gevonden dat de stof theobromine in de chocolade het effect veroorzaakt. Daardoor willen wij dus meten hoe veel theobromine er in chocolade zit en of het ook verschilt in de verschillende soorten chocolade (wit, melk en puur). We zijn vastgelopen omdat wij niet weten hoe wij dit gehalte van theobromine kunnen meten. We willen reversed phase liquid chromatography gebruiken. Het probleem is dat chocolade niet opgelost kan worden in water dus hebben wij een andere vloeistof nodig om de chocolade in op te lossen. We dachten aan bijvoorbeeld melk, alleen weten wij niet of dat goed werkt in de chromatografie. Wat voor materialen hebben wij nodig voor reversed phase liquid chromatography en zijn er bepaalde factoren waarmee wij rekening moeten houden? Wij hopen dat u ons misschien kon helpen met ons onderzoek.

  Alvast bedankt

  Met vriendelijke groet,
  Aimée, Anne en Océane


 • PWS TU Delft admin

  @emilyvdb
  Hallo Aimée, Anne en Océane,

  Het klopt dat onderzoek met chocolade en chromatografie er moeilijk gaat. Hebben sowieso een chromatograaf tot jullie beschikking?

  Dit is een erg ingewikkeld onderzoek, wat wellicht een beetje hoog gegrepen is voor een profielwerkstuk. Wat jullie ook kunnen doen is dit achterhalen wat de concentratie is door te achterhalen hoeveel cacao er in een reep zit.
  Wellicht kunnen jullie voor een praktisch onderzoek kijken naar dit topic. Hier heb ik een ander groepje tips gegeven om een praktische opdracht bij chocola te bedenken.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.