Lego League INTO ORBIT • Groep 8 van de basisschool de Wegwijzer doet mee met de Lego League en dit jaar heeft het onderwerp met leven en reizen in de ruimte te maken. Wij moeten een oplossing gaan bedenken voor het comfortabeler kunnen leven in de ruimte. Als groep 8 leerkracht ben ik geen expert op ruimtevaart vlak en ik en de kinderen zouden graag op weg geholpen willen worden met dit project. Is er iemand die ons een dagdeel zou kunnen begeleiden?? Goede tips zijn ook welkom. Het doel is ook om geïnspireerd te raken door techniek, dus wellicht een bezoek aan de universiteit....


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Wegwijzergroep-8,

  Wat leuk dat jullie hieraan meedoen. Ik raad aan om een specifiek aspect van het leven in de ruimte te kiezen en daarop te focussen. Zo een specifiek aspect moet iets zijn wat de kinderen aanspreekt om te verbeteren. Misschien een idee om de kinderen een hele dag alles op te laten schrijven wat ze doen en vervolgens met elkaar uitzoeken (dmv het web) hoe dat in de ruimte zou gaan. Zo zou je een specifiek iets kunnen vinden wat jullie zouden willen verbeteren. Vervolgens zou ik een brainstormsessie met elkaar organiseren om te bedenken hoe je dit zou kunnen verbeteren.
  Dit filmpje is wellicht leuk om een keer met elkaar te bekijken. Verder is ook heel leuk om een keer een bezoek te brengen aan het Science Center in Delft of anders aan het Nemo.

  Ik denk dat het belangrijkste is dat de kinderen iets kiezen wat zij interessant/belangrijk vinden om te verbeteren. Als jullie er niet uitkomen wat haalbaar is of hoe zoiets in z'n werk gaat zou ik via het forum kunnen helpen.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.