Vleugelprofielen op windmolens • Hallo ik ben Hessel, ik doe samen met Sander een profiel werkstuk over windmolens. Wij willen onderzoeken wat het effect is van verschillende vleugelprofielen op het rendement van een windmolen. Het lukt ons niet om ons in te schrijven voor de workshop vleugel profielen. De site geeft namelijk aan dat de dag nog niet is ingepland en dat je je daarom ook niet kan inschrijven. Ik kon wel aangeven dat ik interesse heb, maar daarbij krijg ik ook een foutmelding: Er is een fout opgetreden bij het versturen van het bericht. Probeer later nog een keer. Wij zouden graag het praktische gedeelte van ons profielwerkstuk bij de TU Delft willen doen, ook zodat we het kunnen combineren met die workshop. Ons praktisch deel moet voor de kerst vakantie af, zouden jullie ons op de hoogte kunnen houden?


 • PWS TU Delft Team

  Beste Hessel en Sander, @Hesselvdv

  Jullie kunnen zeker gebruik maken van de windtunnel. Dit kan tijdens de workshop, maar ook tijdens een PWS middag wanneer ik aanwezig ben. De PWS middagen en de workshop datum zijn inderdaad nog niet bekend. Deze week en anders volgende week zullen de data bekend worden gemaakt via de website.

  Groetjes,
  Juul • Dit bericht is verwijderd!


 • @Juul-Jongbloed
  Beste Juul Jongbloed,
  Het is gelukt om me in te schrijven voor de workshop. Sander en ik zijn nu bezig met het maken van een functionerend windmolen-model. Nu heb ik gelezen in de vleugelprofielenworkshop bouwhandleiding dat de testsectie van de windtunnel 40 cm lang is en 18,5 cm breed en 14,7 cm hoog. Dit is echter voor een vleugel profiel van een vliegtuig. Nu is mijn vraag: Hoe groot zouden we ons windmolen-model kunnen/mogen maken?


 • PWS TU Delft Team

  Beste Hessel en Sander, @Hesselvdv

  De testsectie van de windtunnel die we zullen gebruiken is een gesloten testsectie. Doordat we gebruik zullen maken van een trekfan is het niet mogelijk om de testsectie open te laten. Je model zal dus in de testsectie moeten passen. De afmetingen van de testsectie zijn niet afhankelijk van het model wat je erin test. Dus ook jullie windmolen-model zal aan deze afmetingen moeten voldoen.
  Ik raad aan om verschillende type wieken te ontwerpen en deze in de windtunnel te testen. Als jullie hier niet uitkomen laat het me weten dan kan ik jullie wellicht een wat uitgebreidere uitleg geven.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.