Elektrisch vliegen • Ik wil samen met een vriend ons pws doen over elektrisch vliegen. We weten echter niet zo goed op wat voor experimentele manier we dit kunnen doen. Zouden jullie ons daarmee kunnen helpen en mogelijk ook met leuke deelvragen? • We willen eerst gaan uitrekenen hoeveel energie het kost op te vliegen. En dan aan de hand daarvan kijken of het mogelijk is om zonnepanelen op de vleugels te doen of om het vliegtuig te laten vliegen dmv waterstof.


 • PWS TU Delft Team

  Hi Yaro, @yaromeijer
  Jammer dat ik je niet meer gezien heb op de PWS middag, maar ik help je graag via het forum:

  Elektrisch vliegen, een heel uitdagend onderwerp! Om een goede hoofdvraag te bedenken zal je je eerst moeten verdiepen in dit onderwerp. Dit doe je door heel veel artikelen te lezen die je bijvoorbeeld kunt vinden op Google Scholar. Verdiep je hierbij ook in zonnepanelen en waterstof als brandstof gebruiken. Hoe efficient zijn ze? Hoeveel waterstof zou je nodig hebben? Hoeveel zou zo een dergelijke tank ongeveer wegen? etc.
  Deelvragen zijn korte simpele vragen die samen het antwoord zullen geven op je hoofdvraag. "Leuke" deelvragen zijn er dus niet echt, maar wel nuttige deelvragen.

  Je bevindt je met dit onderwerp op de rand van ontwerpen en onderzoeken. Bedenk dus ook goed voor welke eisen je aan je fictieve elektrische vliegtuig stelt. De conclusie die je uiteindelijk trekt kan hier namelijk sterk van afhangen; Een passagiersvliegtuig zoals de A380 verbruikt veel meer energie dan een Piper Archer.

  Heel veel succes en misschien zie ik jullie nog op een PWS middag in september!

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.