Water • Hallo studenten van TU Delft!
  Wij willen voor het vak aardrijkskunde graag een PWS maken en hiervoor iets onderzoeken over overstromingen in Friesland/Groningen. Of iets anders op het gebied van waterbeheer.
  Echter, weten wij niet wat een onderzoeksvraag hierbij zou kunnen zijn. Het moet onderzoekbaar en nieuw zijn.
  Heeft iemand van jullie ideeën?
  Alvast bedankt.
  Wij horen het graag!


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Sterre!

  Helaas weet ik zelf weinig over overstromingen specifiek in het noorden van Nederland. Na googelen kwam ik vooral op gebeurtenissen uit die zich in het verleden afspeelden. De vraag is nu of jullie de oorzaken en gevolgen willen behandelen van overstromingen in het verleden of dat jullie toekomstgericht willen kijken. Volgens http://www.overstroomik.nl heeft het noorden van het land ongeveer een even groot risico op overstroming als Zuid- en Noord-Holland, dus deze gebieden zou je ook mee kunnen nemen.
  Misschien is het een idee om te kijken naar gebieden in de wereld waarbij overstromingen vaak voorkomen? Om deze overstromingen te voorkomen, kun je wellicht concrete oplossingen bedenken en deze uitwerken.
  Veel succes!

  Groeten Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.