Waterraket PWS • Beste studenten,

  Wij maken een PWS over hoe je een waterraket zo hoog mogelijk krijgt. We willen in ons experiment meten hoe hoog de raket komt na de nodige aanpassingen. Weten jullie een handige manier om dit goed te kunnen meten?
  Met vriendelijke groeten,
  Tessa Elbertsen en Ghislaine Rozendaal


 • PWS TU Delft Team

  Beste Tessa en Ghislaine, @Ghislaine
  Waterraket altijd leuk! Als je alleen wil vergelijken kan je heel simpel de tijd meten die de raket voor en na de aanpassingen nodig heeft om van zijn hoogste punt de grond te bereiken. Dit is simpel, maar niet heel nauwkeurig. Dit komt doordat de omstandigheden tijdens de twee testen niet exact gelijk zullen zijn: Je hebt te maken met onnauwkeurigheid in jullie reactie, verschillende wind/weer omstandigheden en ook verschillen in de massa van de raketten.

  Op deze website is een gemakkelijke manier beschreven om de hoogte van de raket te bepalen. Als je het experiment uit zou tekenen zou je een driehoek krijgen met op de hoekpunten het startpunt van de raket, het hoogste punt van de raket en een van jullie. De arm van een van jullie naar het startpunt van de raket samen met de arm van het startpunt van de raket naar het hoogste punt van de raket is een hoek van 90 graden.
  De tube die ze beschrijven is niets anders dan een kartonnen koker met een draadkruis waar je doorheen moet kijken

  Een andere manier is mbv video en is beschreven in dit topic op dit forum.

  Als jullie vragen hebben hoor ik het graag!

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.