Dieetshakes • Wij willen ons PWS doen over dieetshakes, maar weten niet wat voor een proef wij hierbij kunnen uitvoeren. De vakken die hierbij van te pas moeten komen zijn biologie en scheikunde, zouden jullie ons hierbij kunnen helpen?
  Groetjes Jet


 • PWS TU Delft admin

  @JW
  Beste Jet,

  Een tijd geleden heb je bovenstaande vraag op het forum gezet. Sorry dat ik deze pas zo laat lees. Lopen jullie hier nog steeds vast?

  Groetjes,
  Sanne • Ja wij lopen hier nog steeds vast.


 • PWS TU Delft admin

  @JW
  Het is best een lastig onderwerp om onderzoek mee te doen. Dat is meestal met voeding, omdat het lastig is om hier onderzoek te doen naar de voeding zelf. De meest geschikte proeven op school hebben dan meestal te maken met invloed van voedingspatroon of uithoudingsvermogen.

  Wat algemeen bekend is is dat dieetshake ontzettend veel suikers bevatten. Daarnaast is het ook vloeibaar en over het algemeen vullen vloeibare calorieën minder dan dezelfde hoeveelheid in vaste vorm. Wat je zou kunnen doen is uitzoeken of er iets van een snack is zoals twix, snickers of dextro is met dezelfde hoeveelheid calorieën of suiker/vet verhouding. Je zou dan kunnen testen wat beter werkt. Het nadeel van een shake kan zijn dat het niet vult of geen voldoening geeft en dan gaan de meeste mensen die op dieet zijn juist extra snacken.
  Dit is een beetje de richting waar je waarschijnlijk naar moet gaan kijken.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.