Robotica PWS onderzoeksvraag ideeën • Hallo,

  Ik doe samen met een vriend ons pws over robotica, maar we hebben geen flauw idee wat een goede onderzoeksvraag is dus zouden jullie ons daar bij willen helpen. Wij hebben beschikking over een 3D printer en een budget van €100 . Wij zijn beide meer geïnteresseerd in het mechanische gedeelte dan het programmeren. Wat kunnen jullie ons aanbevelen?

  Mvg, Joop (en vriend)


 • PWS TU Delft admin

  Hey @joop

  Als je een PWS over Robotica doet ga je al snel de kant op van ontwerpen en niet zo zeer onderzoeken op. Wat dat betekent is dat je onderzoeksvraag dus misschien niet zo concreet als die van je mede-studenten wordt. Wat jullie waarschijnlijk gaan opstellen is een Programma van Eisen, een soort lijstje waarin jullie gaan vaststellen wat voor dingen jullie robot moet kunnen. (bijv. een steen van minstens 5kg verplaatsen oid) Meer over dit gedeelte van jullie PWS kunnen jullie bij ons stappenplan lezen.

  Een 3D printer en 100 euro budget gaat ontzettend handig van pas komen. Voordat ik jullie meer ga sturen ben ik benieuwd naar wat voor Programma van Eisen jullie gaan opstellen, dan kan ik wat concreter helpen. Dat gezegd hebbende zijn er nog wel wat dingetjes waar jullie alvast aan kunnen denken.

  Elke robot heeft namelijk 3 dingen nodig.
  Sensoren - die de metingen kunnen doen zodat de robot weet wat die moet doen (bijv. een afstandssensor)
  Actuatoren - die daadwerkelijk iets uitvoeren (bijv. een motor)
  Computer - iets dat de data van de sensoren linkt aan de actuatoren (bijv. een arduino)
  Probeer met deze 3 dingen rekening te houden terwijl je werkt aan je Programma van Eisen.

  Ik hoor graag waar jullie op uitkomen zodat ik jullie weer verder kan helpen.

  Groeten,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.