Geofuture • Ons idee
  Van al het water dat in een huishouden wordt gebruikt, wordt maar een klein percentage gedronken. Dat vinden wij zonde. Voor alle activiteiten waar water bij betrokken is, wordt zuiver water gebruikt, wat niet nodig is. In de douche kan prima iets minder gezuiverd water stromen en in het toilet al gebruikt water. Bij het waterzuiveringsproces zijn de laatste stapjes het meest kostbaar, terwijl het water wat deze laatste stappen niet doorgaat ook prima is voor alles waar water bij nodig is, behalve voor het drinken. Ons idee is dat door de leidingen van oude huizen grijs(Dit is te vergelijken met het watersysteem in het buitenland, bijvoorbeeld Frankrijk). Huizen met het oude watersysteem kopen een aantal glazen flessen en ze kunnen er meer kopen, die ze met zuiver water kunnen vullen bij bijvoorbeeld de supermarkt of het waterstation. De eerste flessen zijn goedkoop zodat iedereen er genoeg aan kan schaffen maar hierna worden ze duurder, zodat mensen zuiniger met hun flessen omgaan en dus minder snel nieuwe hoeven te kopen. Deze flessen bevatten een speciale teken, dat gescand wordt bij een watertap. Na het scannen gaat de watertap pas stromen, waardoor gewone flessen niet gebruikt kunnen worden.
  Ook installeren we dit systeem in nieuwbouwhuizen, maar deze kunnen ook zuiver water door de kraan laten stromen, doordat deze huizen een aparte leiding naar de kraan hebben lopen voor zuiver water. Oudere huizen kunnen er ook voor kiezen om een tweede leiding aan te leggen, maar dit moeten ze zelf financieren. Water wordt in ons systeem ook hergebruikt

  De kosten voor het grijze water, dat voortaan uit de douche komt, zijn lager dan de kosten voor het zuivere water. Je moet dus nog wel voor het zuivere water betalen. Op plekken waar je zuiver water kunt tappen, zoals bij de supermarkt, zouden apparaten staan, een beetje te vergelijken met deze.


 • PWS TU Delft Team

  Beste @geofuture ,

  Jullie hebben goed nagedacht over een duurzame en efficiënte manier van toekomstige waterdistributie!
  Ik heb aangenomen dat jullie een onderzoek gaan doen als profielwerkstuk. Daar horen hoofd- en deelvragen bij. Hebben jullie daar al over nagedacht?
  Voor hulp bij het opstellen van een hoofdvraag en deelvragen kun je hier meer informatie vinden.
  Wanneer het gelukt is een omvattende hoofdvraag op te stellen, kunnen we daarna samen kijken naar de deelvragen.
  Laat me weten wat je hoofdvraag is geworden!

  Groetjes Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.