PWS Winglets • Hallo,

  Mijn pws gaat over het effect van verschillende winglets op de prestatie van een vleugel. Ik heb hiervoor een vleugelmodel ontworpen waarop ik drie verschillende winglets op kan bevestigen (max 17cm hoog). Ik zou met dit model graag metingen willen doen in jullie windtunnel. Ik had hier echter nog wel een paar vragen over. Ik heb gelezen dat een vleugelprofiel aan bepaalde eisen moet voldoen om in de tunnel te kunnen, maar zijn er extra eisen als ik er winglets aan bevestig? Is het mogelijk om 3 metingen te doen met 3 verschillende winglets? En indien het mogelijk is, wanneer kan ik dan langskomen? En aangezien delft voor mij ver weg is, ben ik dan zeker dat ik mijn metingen kan doen?
  Ik hoor graag van jullie.

  Vriendelijke groet,

  Joep Trommelen


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Joep,

  Hoe bevestig je precies die winglets op de vleugel? Zolang je vleugel aan de bouwhandleiding voldoet past het in principe namelijk gewoon in de windtunnel. Voor de workshop geldt dat de eerste 6 groepjes die zich aanmelden mee kunnen doen en er dus zeker van kunnen zijn dat zij hun metingen kunnen doen.

  Anders zou je er altijd nog over na kunnen denken zelf een windtunnel te maken.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.