Blauwe energie • Wij, twee leerlingen uit 5 vwo te Delft, doen ons profielwerkstuk over blauwe energie. Hierbij willen we het proces dmv een practicum kleinschalig nabootsen. Onze school heeft jammer genoeg niet de juiste installatie daarvoor. Hebben jullie misschien een geschikte installatie hiervoor of een passend alternatief die wij, als het kan, zouden kunnen lenen? Hierbij onze hoofd- en deelvragen.

  Hoofdvraag

  Onder welke omstandigheden is de energiewinning bij blauwe energie het grootst?

  Deelvragen
  Wat is blauwe energie?
  Wat is de energiewinning bij normale omstandigheden?
  Wat voor invloed heeft temperatuur op het proces?
  Wat voor invloed heeft het zoutgehalte op het proces?
  Wat voor invloed heeft de stroomsnelheid op het proces?
  Wat voor invloed heeft de geografische locatie op het proces?

  Alvast heel erg bedankt voor de moeite.

  Met vriendelijke groet,
  Valeria Prakopchyk en Alina Kiruta


 • PWS TU Delft admin

  @Alina-Kiruta
  Beste Valeria en Alina,

  Jullie onderzoeksvragen zien er goed uit! Hoe ver zijn jullie nu in het project? Hebben jullie al een beetje literatuur onderzoek gedaan en hebben jullie hier ook informatie kunnen vinden over wat er allemaal nodig is voor de exacte opstelling?
  Ik kan jullie helaas niet helpen met een proef hier in Delft. Wij hebben niet de capaciteiten om alle proef aanvragen te doen en hebben hierom gekozen om slechts te assisteren met het uitdenken van een proef voor bij jullie op school.
  Ik kan nog niet inschatten of het echt niet haalbaar is op jullie school of dat er een variant op te bedenken is die het kan nabootsen. Zouden jullie wat meer kunnen uitleggen over het proces dat jullie willen uitvoeren en welke onderdelen/benodigdheden nodig zijn?

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.