Pws cosmetica • hoi
  Ik en een mede leerling houden onze profielwerkstuk over cosmetica
  Onze hoofdvraag is; Wat zijn de effecten van cosmetica op de mens?

  Met als deelvragen;
  -Wat zijn de meest voorkomende ingrediënten van cosmetica?
  -Kloppen de beweringen van producenten
  over hun cosmetica producten?
  -Hoe heeft cosmetica zich ontwikkelt door de jaren heen?

  We willen dieper op de ingrediënten ingaan bijvoorbeeld bij de eerste deelvraag als een “deel kopje” verder onderzoeken wat de effecten van zonnebrand zijn (hoe komt het dat het uv straling tegenhoudt)

  Is er een mogelijkheid om gebruik temaken van het lab en wat vind u tot nu toe van ons onderwerp en onze deelvragen? En heeft u evt toevoegingen of suggesties?


 • PWS TU Delft admin

  Hoi @hushdo,

  Als jullie het met jullie hoofdvraag over effecten op de mens hebben, hebben jullie het dan over het menselijke lichaam of alle effecten ook zoals culturele invloed en psychologie (het zelfbeeld van mensen)? Zoals ik heb nu lees schat ik in dat jullie alle raakvlakken kunnen onderzoeken waar het invloed heeft op de mens. Dat lijkt me een erg leuk onderzoek, maar kan iets te breed en niet zo zeer verdiepend worden. Tenzij jullie dit graag doen zou ik toch de onderzoeksvraag iets anders formuleren.

  Een suggestie voor een deelvraag is: wat is cosmetica en wat valt eronder? Ik denk dat dit ook belangrijk kan zijn voor jullie link naar zonnebrand, want dit vind ik zelf namelijk een hele afwijkende keuze.

  Als ik denk aan cosmetica dan is dat ontzettend veel verschillende soorten make-up. Als ik denk aan zonnebrand en cosmetica (het mooier maken van jezelf), dan denk ik aan veroudering en anti-aging. Misschien zouden jullie een heel onderzoek kunnen doen naar oplossingen tegen veroudering. Werken anti-age cremes echt (kloppen deze beweringen)? Wat voor producten zitten in anti-age cremes? Hoe kun je veroudering tegen gaan van de huid/ je huid voeden? Wat kan zonnebrand doen tegen veroudering?

  Denk hier even over na en kom er op terug. Dan zouden we daarna kunnen kijken voor een onderzoek.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.