Gebruik windtunnel • Hallo,

  Wij zijn twee 6 vwo leerlingen en we doen voor ons profielwerkstuk onderzoek naar verschillende vleugelprofielen en zijn daarvoor een vliegtuig aan het bouwen. Echter, er is iets misgegaan met de elektronica en het lijkt erop dat het niet meer de lucht in komt, maar voor ons onderzoek zouden we ook een windtunnel kunnen gebruiken. We zagen dat er bij jullie een windtunnel aanwezig is. Nu is de vraag of wij deze zouden mogen gebruiken om 6 verschillende profielen te testen waarbij we de krachten op de vleugels en de aerodynamica willen meten. Is dit mogelijk?


 • PWS TU Delft Team

  Beste, @MeneerGeel

  Dit jaar is het helaas niet meer mogelijk om nog gebruik te maken van onze windtunnel. Er komt misschien nog een workshop in januari. De vleugels kunnen echter alleen getest worden als ze voldoen aan de bouwhandleiding op deze website. Zou de workshop in januari met de juiste profielen een optie voor jullie zijn?

  Groetjes,

  Juul • Hallo Juul,

  Er is dus nog een mogelijkheid om in januari tests te doen? Als dit zou kunnen zou het ons heel erg helpen!!

  Alvast bedankt,

  Robert


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Robert, @MeneerGeel

  Ivm animo komt er waarschijnlijk niet nog een workshop in januari. Hoeveel profielen zouden jullie willen testen? En zou een PWS-middag in maart een optie zijn om dan de profielen te testen?

  Groetjes,

  Juul • Hoi Juul @Juul-Jongbloed ,

  Na jouw mailtje stuur ik dit dus nu via de site. Wij hadden dus de vraag of wij meer informatie konden verkrijgen over de werking en bouw van de gebruikte Fly High tunnel (hoe werkt het geheel, waar bestaat het uit, zijn er ook meetonzekerheden zoals een foutenmarge?). Ook vroegen wij ons af wat in het meetprogramma het verschil is tussen de Pressure en de Diff Pressure.

  Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft Team

  Ha Rutger, @rutger020

  ik zal jullie de bouwhandleiding van de windtunnel via de mail sturen. Wat betreft de werking: hebben jullie dit al proberen te googlen? Het is een open windtunnel met een trekfan.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.