PWS complottheorieën eerste maanlanding • Hallo,

  Wij doen ons profielwerkstuk over complottheorieën rondom de eerste maanlanding. Om meer informatie te verkrijgen zouden we graag een interview houden. Wij zagen dat jullie de studie Aerospace Engineering aanbieden aan jullie universiteit, en hoopten dat wij in contact kunnen komen met iemand die gespecialiseerd is in dit onderwerp en ons verder zou kunnen helpen. Zou dit mogelijk zijn?

  Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft Team

  Beste, @Marleen

  Als je contact wil hebben met professoren van de TU zal je dat helaas zelf moeten regelen. Voor inhoudelijke vragen zijn jullie uiteraard meer dan welkom bij ons op het forum.

  Groetjes,

  Juul • Dankjewel voor je reactie. Onze vraag luidt als volgt:
  Voordat apollo 11 naar de maan werd gelanceerd zijn er meerdere test raketten ontwikkeld. Echter waren deze niet succesvol om de volgende reden: De raket zou te veel geluid maken, waardoor hoog geconcentreerde geluidsgolven enorm snel heen en weer zouden kaatsen door de raket kamer. Met als gevolg dat er vlammen ontstonden die door muren heen branden. Hierdoor ontstond er een motorstoring. Dit probleem kwam voort uit de grootte van de raketten die werden gebruikt voor de oefeningen. Echter was Apollo 11 nog groter, zwaarder en luider. Technisch lijkt het dus niet mogelijk dat deze raket wèl succesvol is geweest, volgens complottheoreticus Bill Kaysing. Zouden jullie kunnen verklaren hoe het dan toch gelukt kan zijn dat Apollo 11 wel succesvol was?


 • PWS TU Delft Team

  Beste, @Marleen

  Als ik het goed begrijp wil je weten of en hoe een motorstoring tgv de volgens Bill Kaysing schadeljike geluidsgevolgen kon uitblijven tijdens de missie van de Apollo 11. Om deze vraag te kunnen beantwoorden zal je verschillende aspecten moeten onderzoeken. Eerst moet je iedere bewering checken:

  • Zijn er inderdaad meerdere test raketten ontwikkeld?
  • Zijn ze daadwerkelijk getest?
  • Waren deze inderdaad niet succesvol?
  • Zo ja was dit ten gevolge van een motorstoring?
  • Zo ja was deze motorstoring inderdaad tgv vlammen?
  • Zo ja waren deze vlammen inderdaad tgv geluidsgolven in de raketkamer? etc

  Als al deze beweringen inderdaad alleen kunnen kloppen volgens Bill Kaysing's theorie dan moet je je afvragen of het resultaat van de test raketten wel in dit opzicht vergeleken kunnen worden met de Apollo 11. Zijn er significante verschillen waardoor de theorie niet van toepassing zou kunnen zijn op de Apollo 11. Als blijkt dat er geen andere verklaring voor de succesvolle missie van de Apollo 11 is dan dat deze nooit heeft kunnen plaatsvinden, dan is dat jullie conclusie.

  Jullie vraag vergt specifiek onderzoek naar de verschillende aannames die er zijn gemaakt waar de beweringen op gebaseerd zijn.
  Zijn jullie van plan nog meer theorieën te onderzoeken? Ik denk namelijk dat jullie met het onderzoeken van deze theorie genoeg om handen hebben voor een PWS.

  Heel veel succes! Mochten jullie vragen hebben waarom bepaalde aannames gemaakt mogen worden of hoe een bewering volgt uit een bepaalde aanname dan hoor ik het graag!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.