Profiel werkstuk van metallische ijzer • 0_1512003048881_Capture.PNG

  Beste lezer,
  Mijn naam is Oskar, student in havo 5 en ik wil een pws gaan maken over ijzer (metaal). Ik heb een hoofdvraag en een paar deelvragen opgesteld... Alleen ik wilde weten wat jullie er van vinden (over de vragen), ik ben er best enthousiast om een paar tips te lezen.

  Ik ben er onzeker voor mijn hoofdvraag, ik vind het goed, maar juist niet concreet genoeg.

  Hartelijk bedankt van tevoren.


 • PWS TU Delft admin

  @Oskar-Martijn
  Beste Oskar,

  Ik heb eigenlijk gelijk een opmerking over het gebruik van het woord ijzer en ik denk dat het ook een hoop duidelijkheid van geven voor je PWS als je dit gebruikt en uitlegt. IJzer is een element uit het periodiek systeem wat een zuiver metaal is. Het "ijzer" waar jij en veel andere het overhebben als het over het materiaal uit de bouw gaat wordt staal genoemd. Staal is een legering van ijzer en koolstof. Je hebt verschillende soorten staal met andere eigenschappen en die zijn eigenlijk afhankelijk van hoeveel % ijzer erin zit. In de bouw van huizen wordt voornamelijk staal gebruikt

  Dan vanuit mij de vraag: wil je bij je PWS meer kijken naar het element ijzer, hoe je dit uit ijzererts kan halen en hoe je het kunt gebruiken? of wil je kijken naar staal en welk vormen er zijn, welke eigenschappen deze hebben en hoe je ze maakt?

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.