Van plasticafval naar kleding • Beste student aan de TU Delft,

  Mijn naam is Fien van Gool en ik ben bezig met een profielwerkstuk over hoe ze van plastic afval kleding kunnen maken. Hierbij gebruik ik de PET-fles. Zelf ben ik opzoek naar hoe deze PET-fles tot een flexibel matriaal gamaakt kan worden, hier heb ik echter nog geen oplossing voor kunnen vinden.
  Ik hoop dat u kunt helpen met het bedenken van een goed uitvoerbaar onderzoek waardoor dit plastic wel zacht en flexibel kan worden.

  Met vriendelijke groet,
  Fien van Gool
  6 VWO SCHEIKUNDE PWS
  MENCIA DE MENDOZA LYCEUM Breda.


 • PWS TU Delft admin

  @FienvG
  Beste Fien,

  Leuk onderwerp! Ik kan je denk ik wel helpen met je project, want ik weet wel het een en ander af van plastics en andere polymeren. Ik heb eerst even een paar vragen om een beter beeld te krijgen van je PWS.
  Heb je er specifiek voor gekozen om van PET-fles kleding te maken of kijk je ook nog naar andere soorten kunststof? Heb je al hoofd- en deelvragen opgesteld? Misschien kan ik hier even naar kijken. En heb je je al een beetje ingelezen over het onderwerp.

  Mijn eerste indruk is dat het redelijk makkelijk zal moeten zijn om het polyethyleentereftalaat (PET) flexible te krijgen. Het is eigenlijk afhankelijk van hoe dik het materiaal is. PET wordt niet alleen gebruikt voor de frisdrankflessen maar ook voor makkelijk vervormbare bakjes zoals voor groente of fruit. Het is alleen even de vraag: Kun je het veilig smelten en daarna er dunne draden van maken?

  Als je even mijn eerste vragen kan beantwoorden, kunnen we vanaf daar verder.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.