PWS raket aerodynamica • Hoi Tudelft,

  Wij zijn nu bezig met ons pws over raketten. Ons doel van ons pws is om een raket te maken die in onze ogen perfect is. Dit willen we bereiken met alleen maar huishoudelijke producten. We hebben al heel veel afgerond alleen zijn nu uitgekomen bij het aerodynamische gedeelte van de raket alleen weten we niet precies hoe we hem willen bouwen. Onze eerste vraag is dan ook is er een bepaald Ratio voor de Nose cone ten opzichte van de body part? Of maakt dit niet zoveel uit zolang de center of pressure maar onder de center of gravity ligt?
  We maken nu ook gebruik van Rocketry om daar onze raket digitaal samen te stellen zodat we alvast voor een groot deel kunnen weten wat er gaat gebeuren. Hebben jullie nog tips hoe we handig de hoogte kunnen gaan meten van de verschillende raketten als we ze straks gaan testen?

  Groetjes Maarten


 • PWS TU Delft Team

  Beste Maarten, @maartenkokshoorn

  Er bestaat een bepaalde optimale ratio voor iedere missie. Het bepalen van deze optimale ratio is echter erg ingewikkeld. Daarom denk ik dat jullie het beste gewoon een aerodynamische vorm kunnen kiezen.
  Kunnen jullie voor jullie idee de "beginkracht" op een manier uitrekenen/meten? Als jullie die weten kunnen jullie aan de hand van de bewegingsformules de maximale hoogte berekenen. Het zou natuurlijk mooier zijn als je de hoogte echt zou kunnen meten, maar op dit moment heb ik nog niet een simpele oplossing om dit te doen.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.