liftkracht vliegtuigvleugels • Beste TU Delft,

  wij willen voor ons pws liftkracht onderzoeken bij verschillende invalshoeken van een vliegtuigvleugel. Weten jullie misschien hoe wij dit zouden kunnen testen en het bijvoorbeeld in een grafiek te kunnen verwerken? Zouden wij dit ook eventueel bij jullie kunnen doen?

  groet Joep van Gils en Boaz van der Made


 • PWS TU Delft Team

  Beste Joep en Boaz, @Joep-van-Gils

  Om de liftcoëfficiënt te bepalen zal je de vleugel in een windtunnel moeten testen. Hiervoor kunnen jullie zelf een windtunnel bouwen of met een passend profiel naar een PWS-middag voor LR komen. Deze middag zal dit jaar alleen nog op zondag 10 december zijn.
  Het is erg kortdag, maar toevallig is er een plekje vrijgekomen voor de workshop vleugelprofielen van zaterdag 2 december. Scholieren kunnen dan een vleugelprofiel testen in een kleine windtunnel speciaal voor scholieren. Als het nog lukt kunnen jullie je eigen profiel hiervoor maken volgens de bouwhandleiding. Anders is er ook een standaard profiel beschikbaar.

  Groetjes,

  Juul • Beste PWS TU Delft team,

  dank voor jullie reactie! Super dat er 2 december nog plek is. Nu hebben wij op de site gekeken, maar niet kunnen vinden hoe we ons nog voor die datum kunnen aanmelden en hoe laat en waar we moeten zijn voor die middag. We gaan nog proberen in deze korte tijd een vleugel te bouwen maar we zijn bang dat dit niet gaat lukken.

  Groet, Joep en Boaz


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.