Suikers en nepsuikers
-
Hallo,
Wij zijn Lynn Kleine Toereers en Jill Holtkuile. Wij zitten in 5 Havo op het Carmel College Salland. Wij zijn nu bezig met ons profielwerkstuk.Onze hoofdvraag is: Is aspartaam in een frisdrank beter voor het menselijk lichaam dan glucose in frisdrank?
Deelvragen:
- Wat is suiker?
- Wat zijn nepsuikers
- Wanneer is iets een lightproduct?
- Wat zijn de verschillen tussen glucose en aspartaam?
Onze hoofdvraag moet echter nog aangepast worden, aangezien wij het op scheikundig gebied onderzoeken. Dus heeft u misschien tips?
Wij doen ook zelf een onderzoek, doormiddel van chromatografie.
Wij willen doormiddel van chromatografie aspartaam gaan aantonen in de 4 verschillende soorten coca cola (regular, light, zero, life). Wij hebben al onderzocht dat wij dit het beste kunnen doen doormiddel van tlc/dlc. Wij vroegen ons af of u hier nog tips voor heeft, bijvoorbeeld om dit uit te bereiden of weet u een beter onderzoek die beter bij onze pws aansluit? (en hoe we dit zouden moeten uitvoeren)Heeft u nog tips of suggesties, dan horen we het graag!
Met vriendelijke groet,
Jill Holtkuile