PWS Scheikunde: vetvervangers • Hallo,

  Wij, Sahar, Marrit en Dagmar, zijn bezig met ons profielwerkstuk en proberen op dit moment een goed, uitvoerbaar practicum te bedenken. Ons profielwerkstuk gaat over vetvervangers, wij onderzoeken de nadelige invloed die vetvervangers op het menselijk lichaam kunnen hebben.
  Een van de vetvervangers waar wij onderzoek naar doen, is SPE, sucrosepolyester. Een groot nadeel van SPE is dat lipofiele vitaminen erin worden meegenomen het lichaam uit. Wij zouden graag willen onderzoeken hoeveel van een bepaalde vitamine in SPE wordt opgelost. Ook zouden we SPE zelf willen maken.
  Onze vragen zijn nu: Zijn deze practica uitvoerbaar en hoe zouden we zo'n practicum kunnen realiseren?

  Met vriendelijke groeten,

  Sahar, Marrit en Dagmar


 • PWS TU Delft admin

  @Sahar-Nazari
  Beste Sahar, Marrit en Dagmar,

  Ik weet niet of jullie je al veel hebben ingelezen over het onderwerp, maar wellicht kunnen jullie meer informatie vinden op Google scholar. Deze zoekmachine van Google is speciaal ontworpen om alleen tussen wetenschappelijke artikelen te zoeken. Hierdoor zullen jullie waarschijnlijk veel meer relevante informatie vinden en kunnen jullie ook zoeken naar hoe de reacties worden gedaan. Het is vaak het best om in het engels te zoeken omdat de meeste rapporten in het engels worden geschreven.

  Probeer hier wat informatie op te vinden of anders kun je altijd nog kijken of je aan SPE en vitamine kunt komen omdat de oplosbaarheid te testen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.