Radiografisch vliegtuig laten vliegen dmv het magnus effect • Beste TU Deft,
  voor ons profielwerkstuk willen wij een radiografisch modelvliegtuigje laten vliegen door middel van het magnus effect. Het Magnus effect houdt in het kort in dat de draaiing van een voorwerp de luchtstroom zo vervormt dat er een kracht ontstaat die haaks staat op kracht van luchtstroom. (zie afbeelding)

  Onze hoofdvraag luidt als volgt:
  In hoeverre is het mogelijk een radiografisch vliegtuig te laten vliegen met behulp van het Magnus effect?

  Onze deelvragen hierbij zijn:

  1. Wat is het magnus effect?
  2. Wat zijn de hedendaagse toepassingen van het Magnus effect?
  3. Wat is er nodig om het Magnus effect te creëren?
  4. Hoe bestuur je een radiografisch vliegtuig op afstand met een afstandsbediening?

  We hebben veel moeite met het proces dat hoort bij de laatste deelvraag: het bouwen van een radiografisch vliegtuig (waarbij het zoeken van de juiste onderdelen hiervoor) en het besturen door middel van een afstandbediening. Onze vraag is daarom of jullie ons daar mee zouden kunnen helpen.

  Met vriendelijke groet,
  Max van Dun

  0_1508828402215_upload-887981ae-22c2-4706-8246-095ad2aee2b8

  ![alt text](image url)


 • PWS TU Delft Team

  Beste Max, @MaxvDun

  Interessant onderzoek! Ik begrijp uit jullie bericht dat jullie ook een vliegtuigje willen bouwen wat mbv het Magnus effect vliegt. Het is me alleen niet helemaal duidelijk waar de draaiende "objecten" zouden zitten.
  Wat betreft jullie deelvraag; Ik denk dat het slim is om deze te splitsen. Jullie moeten weten hoe radiografische besturing werkt, maar ook waarom een radiografisch vliegtuig uberhaupt vliegt. Op deze website leggen ze heel veel dingen in simpele taal uit waaronder hoe radiografische besturing werkt. Niet onhanig om te weten is dat bovenaan de pagina de knop zit om naar de volgende pagina te bewegen.
  Hoe jullie zelf een radiografisch vliegtuigje zouden kunnen maken kun je hier vinden. Onderdelen zijn vaak te bestellen via online hobbywinkels. Ik kan je aanraden even naar deze post te kijken voor meer informatie over radiobesturing en waar je onderdelen kan kopen.

  Veel succes!

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.