Trekkracht meten kitesurfen • ijn naam is Daniel Leeflang en ik ben bezig met mijn VWO eindexamenjaar. In het kader daarvan ben ik bezig met een profiel werkstuk over de fysica van kitesurfen. We proberen daarbij het krachtenspel in beeld te brengen bij de verschillende kitesurf disciplines. Ik heb via via een newtonmeter met digitale display gebruikt om krachten te meten die de vlieger op land produceert. Echter deze is niet geschikt om mee te varen.
  Nu ben ik op zoek naar mogelijkheden om krachten op de stuurlijnen en powerlijnen te meten met behulp van bijvoorbeeld loadcells die waterresistent zijn en waarvan de data makkelijk uitleesbaar zijn. Mijn vraag is of u mij kunt vertellen of dit idee überhaupt haalbaar is? (en betaalbaar :)) of dat er andere betaalbare mogelijkheden bestaan om data te verzamelen en langzaam uit te lezen.
  Ik las over het kitesuimulator project en waar uw instituut bij betrokken is geweest en vroeg me af of u me kunt adviseren wat de mogelijkheden zijn.
  Verder heb ik 1 systeem gezien gemaakt door Jan de Bondt van de Universiteit van Antwerpen genaamd QIQ, echter daar heb ik verder niets over terug kunnen vinden.

  Vriendelijke groet,

  Daan Leeflang, VWO 6 leerling en fervent kitesurfer


 • PWS TU Delft admin

  Hey @daanleeflang

  Ik weet niet zo zeker hoe het zit met waterdichte metingen doen maar ik gok dat dat wel moet kunnen maar dat daar inderdaad een hoog prijsje aan zit. The next best thing is dan natuurlijk een accurate simulatie. Ik zie inderdaad dat iemand een master erover heeft geschreven. Je zou daar doorheen kunnen kijken, maar veel meer dan wat daar staat weet ik er ook niet vanaf.

  Om die thesis in te zien moet je naar de universiteits bibliotheek komen of contact opzoeken met de schrijver ervan. Het is alweer 4 jaar geleden dat die ermee bezig was maar het valt te proberen.

  Als dat allemaal niet lukt ben ik bang dat je onderzoek heel theoretisch wordt.

  Maar ga vooral maar even verder kijken. Heb je al goed nagedacht of hoofd en deelvragen? Die zullen je stappen wat duidelijker neerzetten.

  Groetjes en succes!
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.