Bionica • Hallo,
  ons profielwerkstuk gaat over de bionica: het gebruiken van systemen uit de natuur voor technologische toepassingen.
  Bij de derde deelvraag wordt gekeken naar hoe een bionisch ontwerp verloopt en hier hebben wij onder andere het haaienpak voor gekozen. Dit is een ontwerp dat jaren geleden is gemaakt waarbij werd gekeken naar haaienhuiden.
  We hebben een goed artikel gevonden hiervoor (http://rsta.royalsocietypublishing.org/content/368/1929/4775), maar hierbij komt ook natuurkunde te pas dat boven ons niveau zit.
  Als we langs kunnen komen in Delft, misschien dat jullie ons dan hiermee kunnen helpen?
  Groet,
  Fabienne en Sanae


 • PWS TU Delft Team

  Beste Fabienne en Sanae, @Sanae2102

  Als ik het goed begrijp willen jullie voor jullie derde deelvraag het bionische ontwerpproces uitleggen en het liefst willen jullie dit doen aan de hand van het gestuurde artikel. Wat ik mij afvraag is het volgende: Als een artikel een dusdanig ingewikkelde inhoud heeft wat nodig is om te begrijpen om het ontwerpproces uit te leggen, is het dan niet slimmer om een simpeler artikel te kiezen? Anders loop je de kans dat de focus van jullie antwoord op de derde deelvraag verschuift van een uitleg van het ontwerpproces naar een natuurkunde uitleg over de werking van het haaienpak. Het middel zou dan zijn doel voorbijlopen.

  Om de inhoud van het artikel te begrijpen heb je best wel wat kennis van vloeistofmechanica nodig en is erg specifiek, daarom denk ik dat het niet geschikt is als ondersteunend materiaal voor de uitleg van het algemene bionische ontwerpproces. Natuurlijk zijn jullie welkom op een PWS-middag, maar ik denk dat het relatief erg veel moeite is voor weinig resultaat.

  Zouden jullie niet als voorbeeld ook de honingraadstructuur van bijen kunnen gebruiken?

  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.