Plaatsen van offshore windturbines • Namen: Koen Schweers en Nico van der Lelij
  Naam + plaats school: Melanchthon Bergschenhoek in Bergschenhoek
  Naam begeleider op school: Nick Veerman
  Opdrachtgever: Van Oord

  Opdracht: Bedenk een systeem of methode om offshore windturbines (700 ton) van windmolens op een hoogte van 150 meter te plaatsen terwijl er gehesen wordt vanaf een drijvend schip.
  Hoofdvraag: Hoe kan je offshore windturbines van 700ton op een hoogte van 150 meter te plaatsen terwijl er vanaf een drijvend schip gehesen wordt?
  Plan:
  We beginnen het project met een onderzoekstraject waarin we een aantal doelen hebben gesteld voor onszelf. We willen voor de eerste presentatie het volgende hebben uitgewerkt:
  De opdrachtbeschrijving
  Programma van eisen
  Analyse materieel
  Analyse windmolens op zee
  Onderdelen
  Installatieproces (= huidige methode)
  Toekomst
  Zodra deze we deze onderdelen naar onze tevredenheid hebben afgerond beginnen we meteen aan onze presentatie. Hierin presenteren we de opdracht(gever), de verschillende onderdelen van offshore windmolens en het huidige installatieproces.
  Om te voorkomen dat we een verkeerd pad inslaan omdat we bijvoorbeeld een verkeerde interpretatie gemaakt hebben plannen we ongeveer een maand na de eerste afspraak een afspraak in. Deze afspraak is er zodat wij vragen kunnen stellen aan de opdrachtgever en zodat wij dingen voor hem kunnen verduidelijken. Daarnaast kan dat een moment zijn waarop de eventuele Non-Disclosure Agreement getekend wordt door ons.
  Na de eerste presentatie zal er nog een gedeelte onderzoek worden uitgevoerd naar relevante onderwerpen zoals onderzoek naar verschillende hijsmethoden, etc. We hopen echter ook te beginnen met het uitwerken van verschillende ideeën. Het doel is om in ieder geval na de tweede presentatie te zijn begonnen met de uitwerking van ideeën.
  Hierna zal er veel ontwerpen en maken volgen. De ontwikkelingen worden vastgelegd in het verslag.
  Uiteindelijk wordt er naar een eindontwerp toe gewerkt. Het eindontwerp moet een goede oplossing vormen voor het de uitdaging die we ontvangen hebben. Bovendien moet de oplossing voldoen aan het programma van eisen.

  Expertise die we nodig hebben: we denken dat we hulp nodig hebben bij het werktuigbouwkundige deel van het project. Daarnaast zouden we misschien hulp kunnen gebruiken van een student van de studie Maritieme techniek of van de master Offshore dredging and engineering.


 • PWS TU Delft Team

  Hee @Technasium ,

  Wat een gaaf onderwerp! Ik zal jullie begeleiden.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.