PWS over de Concorde • Goedendag,
  Ik hou mijn pws over of ik van de Concorde met de technologie van het heden een rendabel supersonisch passagiersvliegtuig kan maken. In het hoofdstuk waar ik nu mee bezig ben kijk ik naar de ontwikkelingen in de luchtvaarttechnologie in de afgelopen 14 jaar en in het volgende hoofdstuk ga ik kijken of ik dit wel echt kan toepassen op de Concorde. Dit is echter zo veel dat ik geen idee heb waar ik het beste naar kan kijken qua ontwikkelingen. Hebben jullie misschien enig idee naar welke ontwikkelingen in de luchtvaarttechnologie ik het best kan kijken met betrekking op de Concorde?

  Alvast bedankt voor de moeite.
  Mvg,
  Aileen


 • PWS TU Delft Team

  Beste Aileen, @Ailaaaxxx

  Met betrekking tot je hoofdvraag kan je je afvragen op welke manier de ontwikkelingen in de afgelopen 14 jaar je zullen helpen deze te beantwoorden. Ik denk dat je 14 jaar hebt genomen omdat je wilde weten wat er allemaal sinds de concorde veranderd is. Helemaal niet gek gedacht, maar zoals je al zegt een erg grote klus en uiteindelijk wil je vooral iets weten over de technologie van het heden. Om je onderzoek voor je eerste hoofdstuk te beperken raad ik je daarom aan slechts te kijken naar de ontwikkelingen van bijvoorbeeld de laatste 5 jaar. Wel is het natuurlijk heel interessant te noemen waarom destijds de Concorde toch niet rendabel bleek. Dit is een aardig artikel dat dit van verschillende kanten belicht. Deze punten zou je als basis kunnen gebruiken voor naar welke ontwikkelingen van de afgelopen 5 jaar te kijken.

  Ik hoop dat ik je hiermee verder op weg heb geholpen!

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.