Praktisch onderzoek zonnecellen • Hi!

  Wij zijn 2 6e klassers van het Vossius Gymnasium in Amsterdam en vroegen ons af wanneer de PWS middag plaats zal vinden. Aangezien wij ons PWS al eind november in moeten leveren vroegen we ons af of wij, als de PWS middag pas eind november is, voor die tijd langs kunnen komen voor het uitvoeren van een praktisch onderzoek. Heel graag willen we het rendementsverschil tussen een mono- en een polykristallijne zonnecel onderzoeken. Eventueel zouden we ook willen onderzoeken onder welke omstandigheden (lichtsoort, invalshoek etc.) het hoogste rendement opleveren.

  Dank alvast!
  Groetjes Floor van den Brink en Diede Adjei-Asamoah


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Diede

  Wij hebben als PWS team zelf geen mono- en polykristallijne zonnecellen voor scholieren klaar liggen. Voor ik jullie dingen beloof ga ik bij een professor informeren of we die eventueel zouden kunnen lenen.

  Verder klinkt dit wel als een eventueel experiment wat jullie thuis zouden kunnen doen. Zoek online naar 2 goedkope kleine zonnecellen van de goede soort, combineer dat met je schools natuurkunde set om de stroom te kunnen meten en je bent er.

  Ik ga in ieder geval de professor vragen, je hoort van me.
  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.