PWS Luminol • Beste TU Delft,

  Voor ons pws willen wij graag een practicum uitvoeren die betrekking heeft op de mogelijke invloeden op het proces van chemoluminescentie. Onze vraag is of er een mogelijkheid bestaat om bij jullie een proef uit te voeren waarbij we de werking en resultaten van luminol onderzoeken op verschillende materialen als stof/hout en of er een veschil bestaat in weergave van bijvoorbeeld oud en vers bloed. Graag horen we over de mogelijkheden.

  Met vriendelijke groeten,

  Malou en Melissa
  Atheneum 6
  Meander College, Zwolle


 • PWS TU Delft admin

  @melissanickel
  Hoi Malou en Melissa,

  Ik kan jullie wellicht wel helpen met jullie project. Zouden jullie misschien eerst wel wat meer over jullie PWS kunnen vertellen? Zoals hoofd- en deelvragen bijvoorbeeld. Dan kan ik samen met jullie een goed praktisch deel bij jullie onderzoeksvraag bedenken.

  Groetjes,
  Sanne • @Sanne-Nielsen
  Dag Sanne,

  Allereerst bedankt voor je reactie!

  Om terug te komen op je vraag naar ons onderzoek: onze hoofdvraag luidt "Hoe kan het proces van chemoluminescentie beïnvloedt worden?". Onze deelvragen zijn de volgende:

  • wat is luminol?
  • in wat voor processen wordt luminol gebruikt?
  • hoe ziet de synthese van luminol eruit?
  • hoe treedt chemoluminescentie in werking? Welke factoren/invloeden zijn van belang?

  Hopelijk hebben wij op deze manier iets meer duidelijkheid kunnen geven over de opzet van ons project. Mochten er nog meer vragen rusten, horen wij deze uiteraard graag.

  Bij voorbaat dank voor de moeite.

  Met vriendelijke groet,

  Melissa en Malou


 • PWS TU Delft admin

  @melissanickel
  Hoi meiden,

  Jullie deelvragen zien er goed uit. Hebben jullie al informatie kunnen vinden over waar luminol voor wordt gebruikt?

  Het zal nu handig zijn om te achterhalen of er een mogelijkheid is tot synthese van luminol. De beste manier om hier informatie over het vinden is met google scholar. Deze zoekmachine van google zoekt specifiek tussen wetenschappelijke artikelen. Probeer hier even wat te zoeken.

  Groetjes,
  Sanne • @Sanne-Nielsen
  Hoi Sanne,

  Bedankt voor de tip! Deze zullen we de volgende keer gaan gebruiken. Ook hebben we inderdaad al wat informatie gevonden over de doeleinden waarvoor luminol gebruikt wordt.

  Een ander onderdeel van ons pws is een practicum. Kunnen jullie ons daar ook ergens bij helpen?

  M.v.g.

  Malou en Melissa


 • PWS TU Delft admin

  @melissanickel
  Heee meiden,

  Goed om te horen dat jullie meer info hebben kunnen vinden.

  Ik kan jullie wellicht helpen met het bedenken van een praktisch deel die uitvoerbaar is op school. Hier in Delft gaat het niet lukken omdat wij daarvoor niet de capaciteit hebben. Hebben jullie een idee welke richting jullie op willen?

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.