PWS liftproductie flaps • Beste Studenten,

  Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een experiment voor mijn PWS. Mijn PWS zal gaan over de lift die verschillende soorten flaps produceren. Om de data zo representatief mogelijk te houden is het mijn streven om een zo groot mogelijk Re getal te bereiken. Dit zorgt ervoor dat de spanwijdte van de te vleugel die ik nu wil gaan gebruiken ongeveer 2.5 meter zal zijn. De constructie van de vleugel en de flaps heb ik al uitgevogeld, alleen de manier waarop de lift gemeten kan worden is nog een probleem. Het idee is om op een aanhangwagen een stellage te bouwen waarop de vleugel (boven de auto natuurlijk) bevestigd wordt. Op deze manier is het echter wel lastig om de lift te meten. Hebben jullie misschien een idee over bepaalde sensoren of andere meetinstrumenten die ik zou kunnen gebruiken?

  Vriendelijke groet,
  Tido Houtepen


 • PWS TU Delft Team

  Beste @TidoH ,

  Origineel idee! Misschien dat je je onderwerp nog een stukje kan afbakenen door je te focussen op het verschil tussen de Fowler Flap en de Kruger Flap bijvoorbeeld. Wat betreft het experiment: Als je puur en alleen de lift gaat vergelijken waarom zou je dan per se met een bepaald Reynolds getal willen werken? Hoewel ik het ontzettend goed vind dat je hier nu al over nadenkt moet je met je proef proberen het zo simpel mogelijk te houden. Het gaat immers om de tekst van je verslag en de proef doe je ter ondersteuning.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.