Ruimtevaart en Aerodynamica • Hallo,

  Wij zijn Joey Kleijweg en Maarten Maurer van het Alfrink College uit Zoetermeer.

  Wij willen ons Profielwerkstuk gaan maken over Ruimtevaart en dan met name de ontwikkeling van de raket door de jaren heen.
  Hierbij willen wij onderzoeken hoe de raket zich in de loop der jaren qua aerodynamische aspecten heeft ontwikkeld.

  Onze vraag was daarom of wij in Juli bij jullie langs kunnen komen om een proefje te doen. We hebben al gezien dat jullie iedere donderdag een PWS middag hebben maar we konden niet vinden of er in Juli ook een PWS middag is voor Ruimtevaarttechniek.

  Ook vroegen we ons af of jullie leuke suggesties hebben voor onderzoeken die wij kunnen doen voor ons PWS, wij zaten te denken aan een windtunnel voor de aerodynamica maar misschien hebben jullie andere betere suggesties?

  Groeten van,

  Joey Kleijweg en Maarten Maurer • Hallo Joey en Maarten,

  In juli hebben wij vakantie en zullen er geen PWS Middagen plaatsvinden. Deze gaan in september weer van start! Daarnaast heb ik alleen windtunnels tot mijn beschikking waarin de aerodynamische eigenschappen van een vleugelprofiel getest kunnen worden. Jammer genoeg is de opstelling niet geschikt voor (model)raketten. Ik heb de volgende informatie voor jullie om jullie toch een beetje te kunnen helpen.

  Een goed begin om te weten hoe het ontwerp van een raket in de afgelopen decennia is veranderd is om foto's/figuren van raketten naast elkaar te zetten en te onderzoeken hoe het ontwerp van een bepaalde raket verband houdt met zijn functie. Hier een voorbeeld van zo'n plaatje:

  Lees ook de volgende pagina's door, dan krijg je een idee van de toepassing van aerodynamica op een raket:
  http://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/topic/107327-a-simple-guide-to-rocket-aerodynamics/

  https://spaceflightsystems.grc.nasa.gov/education/rocket/shortr.html

  Misschien leuk als praktische opdracht, het bouwen van een modelraket:
  http://drra.nl/index_nl.html

  Succes en als jullie nog vragen hebben, laat het maar horen!

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.