Aerodynamica - Model (schaal)auto • Hallo TU Delft,

  Wij zijn bezig met een PWS over duurzame energie. We zijn van plan om een auto te maken die kan rijden door middel van inductie, en we gaan kijken wat het beste ontwerp is voor het model van de auto. Dit willen we gaan doen door middel van een programma, en dan het ontwerp te gaan maken door het zo nauwkeurig na te maken met piepschuim. Onze vraag is eigenlijk, is het handig om het met piepschuim te ontwerpen, en is er een mogelijkheid dat we onze modellen kunnen testen met een windtunnel?

  Mvg,
  Joey, Alyssa en Stef


 • PWS TU Delft Team

  Beste Joey, Alyssa en Stef, @StefGitzels

  Het model kun je inderdaad van piepschuim maken. Het nadeel is dat dit vaak erg broos is. Ook in de windtunnel, mochten jullie je aanmelden voor de workshop, is dit niet handig. Ik raad jullie aan het model van geëxtrudeerd polystyreen of balsahout te maken. Beiden zijn makkelijk te bewerken.

  Wat betreft het testen in onze windtunnel: 21 oktober is er een workshop en kunnen jullie jullie eigen ontworpen profiel in de windtunnel testen. Let wel, jullie profiel moet dan aan de richtlijnen van de bouwhandleiding voldoen.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.