3D-printer • Geachte heer, mevrouw,

  Wij zijn Eveline van der Vlugt en Anouk Giezen en wij zitten op Melanchthon Bergschenhoek in 6 atheneum. Dit jaar zijn wij gestart met onze meesterproef voor het vak Onderzoeken en Ontwerpen.

  Wij gaan onze meesterproef doen voor het bedrijf Flex/Design in Delft. Zij hebben ons de opdracht gegeven om een kast te ontwerpen voor 3D-printers, omdat de 3D-printers veel geluid maken tijdens het printen.

  Onze hoofdvraag voor onze meesterproef is: ontwerp een kast voor een 3D-printer. Wij willen hierbij gaan kijken naar materialen welke geluid dempen, referenties van 3D-printers, een programma van eisen en een programma van wensen opstellen, een methode maken, een probleemanalyse maken, we gaan kijken naar hoe een kast in elkaar zit (afmetingen), we willen zelf een kast gaan ontwerpen. Ook gaan we kijken voor welke locatie deze kast geschikt is en daar willen we ons ontwerp op gaan baseren. Dit zijn dan ook onze deelvragen.

  Onze eindpresentatie zal zijn op donderdag 6 april 2018. Wij willen graag vanaf 18 december ons product gaan realiseren en echt zelf maken. Daarvoor moeten we dus de onderzoeksfase afgerond hebben en al tot schetsen zijn gekomen. We zijn nu bezig met het maken van een planning en de methode voor ons project. Als wij hiermee klaar zijn, gaan we beginnen met het onderzoeken en gaan we beginnen aan ons verslag.

  Tijdens ons project willen graag tot een meubel komen. Wij zouden graag hulp willen van iemand die gespecialiseerd is in het ontwerpen van meubels en ons kan helpen met het maken van de kast.

  Met vriendelijke groet,

  Eveline van der Vlugt en Anouk Giezen • Hee @Technasium ,

  Wat een gaaf project! Zo te zien weten jullie al heel goed waar jullie mee bezig zijn. Ik ben zelf werktuigbouwkundige en dus niet echt een meubelexpert. We hebben op de TU ook niet echt een meubel studie. Echter, kan ik wel met jullie meedenken. Laat maar weten waar jullie hulp bij nodig hebben dan zal ik kijken wat ik kan doen.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.