Robot maken PWS • goedemiddag,

  Wij (Morris en Olivier) zitten momenteel in 5-havo (scala college, Alphen aan den Rijn). Allebei doen wij als profiel; N&T. Daarom hebben wij als onderwerp voor ons PWS gekozen voor; Robots maken. Onze hoofdvraag is; Wat komt er allemaal bij kijken om een robot te maken en vervolgens te laten werken naar wens? Alleen hebben wij een klein probleem.. Op jullie site staan PWS middagen alleen geen robotica. Voor het PWS moeten wij een practicum doen, daarvoor zijn wij heel erg gemotiveerd alleen vinden wij het nog heel erg lastig waar wij aan kunnen denken en wat wij hopelijk kunnen realiseren. Het allerliefst bouwen wij natuurlijk onze eigen robot. Die hoeft helemaal niet heel erg uitgebreid alleen hebben wij niet veel ervaring met het maken van robots. Daarom de vraag aan jullie; hebben jullie enige tips of kunnen jullie ons enige hulp bieden bij het practicum? Wij zijn ook zeker bereid om een keer naar de TU toe te komen als dat beter uitkomt. Ik hoop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben en een reactie tegemoet zie.

  met vriendelijke groeten, Morris en Olivier


 • PWS TU Delft Team

  Hee @155527 , Morris en Olivier,

  Ik heb de oplossing voor jullie! Ik (werktuigbouwkundige) geef samen met Jip (informatica student) een leerzame robotica workshop waar je ook meteen kunt orienteren welke richting jullie op willen (hardware of software). Je kunt je hier inschrijven: http://pwstudelft.nl/workshops/robotica/.

  Groetjes,
  Midas • Hoi Midas,
  Om te beginnen, bedankt voor je reactie! We hebben er even naar gekeken en het lijkt ons een hele goede workshop betreft ons PWS. Daarom willen wij graag komen zaterdag 30 september. Alleen hadden wij nog een aantal vragen;
  -Van hoelaat tot hoelaat is de workshop?
  -Zitten er nog kosten verbonden aan de workshop?

  Met vriendelijke groeten, Morris en Olivier


 • PWS TU Delft Team

  Hee @155527 ,

  De workshop is helemaal gratis! Hebben jullie je al ingeschreven voor de workshop? Ik zal aan mijn collega vragen hoe laat de workshop is.

  Groetjes,
  Midas • Goedenavond Midas,

  Ja, wij hebben ons gisteren aangemeld! We hebben er zin in!

  Olivier en Morris


 • PWS TU Delft Team

  Top!

  Ik zie jullie dan wel!

  Groetjes,
  Midas • Goedenmorgen Midas!
  Kregen wij nog een mail over de tijden etc over de workshop zaterdag 30 september?

  Olivier en Morris


 • PWS TU Delft Team

  Hee @155527 ,

  Excuses voor de late reactie. Hopelijk vonden jullie de workshop nuttig. • Hoi Midas,

  Ja we hebben er echt onwijs veel aan gehad! Bedank nogmaals namens ons twee. We zijn nu van plan om dezelfde Kit te bestellen voor de Arduino als die je liet zien. Alleen vroegen wij ons af of er één of twee servo’s bij de Kit zitten? En is het verder met die kit mogenlijk om zoiets als we zaterdag hebben gedaan af te bouwen? Ook heb ik gekeken naar een behuizing zoals dat hout, weet jij waar we dat kunnen bestellen?


 • PWS TU Delft Team

  Hee @155527 ,

  Mooi dat het nuttig was! Je zult dus goed moeten kijken welke sensoren en actuatoren je nodig hebt. Maak daar een lijstje van. Als ze in de doos zitten hoef je ze natuurlijk niet te bestellen. Alles wat niet in de doos zit kun je ook op AliExpress bestellen of ergens anders. Behuizing hebben wij zelf gemaakt. Hoe zou de behuizing eruit zien?

  Groetjes,
  Midas • Beste Midas,

  We zijn van plan om verder te gaan met concept van afgelopen zaterdag. Daarvoor hebben wij dus de Arduino, ultrasone sensor en de twee servo's nodig. De bekabeling en het breadboard etc staan op de foto's van de kit. De behuizing kijken we later naar. Is het dan mogelijk om met de Kit en een extra servo de Arduino te maken zoals zaterdag alleen dan volledig af te maken. Omdat het leveren natuurlijk een lange tijd duurt willen we het graag gelijk volledig bestellen.

  Olivier en Morris


 • PWS TU Delft Team

  Hee @155527 ,

  Gaan jullie het ontwerp letterlijk kopiëren? Hebben jullie zelf al onderzoek gedaan naar welke onderdelen er echt nodig zijn? Waarom willen jullie precies deze robot bouwen?

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.