[PWS] Onderzoek bioluminescente bacteriën • Beste dames en heren van de TU Delft,

  Wij willen voor ons profielwerkstuk onderzoek doen naar bioluminescente bacteriën. Wij hebben al een onderzoeksplan opgesteld en daarbij hebben wij twee hoofdvragen bedacht:

  1. Welke omgevingsfactoren hebben invloed op de lichtintensiteit van bioluminescentie?
  2. Hoe varieert de lichtintensiteit van de bioluminescente cellen van algen onder invloed van druk?

  Wij hebben met onze docent besproken hoe wij dit willen aanpakken. We kunnen bij ons op school de pH en temperatuur veranderen; op een creatieve manier de druk en het zuurstofgehalte reguleren en we beschikken over lichtmeters en een donkere ruimte. Er ontbreekt nog een ding: luminescerende bacteriën en algen.

  Wij vragen ons af of er een manier is om deze te kweken uit eenvoudige bacteriën en algen; als dit kan, maken we daar graag gebruik van (zodat wij vaker metingen kunnen verrichten en jullie er niet te veel mee lastigvallen).
  Als dat moeilijk gaat of onmogelijk is, willen wij graag gebruikmaken van de luminescerende bacteriën die in het lab beschikbaar zijn. Als het mogelijk is om deze te transporteren naar onze school, willen wij dat ook graag doen.
  Als dat niet gaat, willen wij graag gebruikmaken van het ScholierenLAB en met jullie nader afstemmen hoe we dit gaan aanpakken.

  Wij staan overigens open voor een workshop of bijles(je) in bioluminescentie.

  Met vriendelijke groeten,
  Kevin Nguyen en Sem Hennekam


 • PWS TU Delft admin

  Beste Kevin en Sem,

  Goed om te horen dat jullie al een hele proefopzet hebben uitgedacht voor jullie onderzoek. Het moet lukken om op school deze bacteriën te kweken. Deze bacterien zijn namelijk natuurlijk te vinden op garnalen en inktvis. Ik heb wat voorschriften over dit onderwerp die ik altijd aan scholieren aanraad. Dit voorschrift is voor het kweken van lichtgevende bacteriën en dit is een voorschrift voor het kweken van bacteriën in het algemeen. Voor de proeven heb je een voedingsbodem nodig en dit voorschrift is hier handig voor.

  Ik hoop dat het hiermee gaat lukken. Als er nog vragen zijn beantwoord ik die graag.

  Groetjes,
  Sanne • Beste Sanne,

  Heel erg bedankt voor uw reactie en feedback, dit helpt ons heel erg.
  Wij gaan ermee aan de slag!

  Met vriendelijke groeten,
  Kevin en Sem


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.