drijver catamaran • Hoe bereken je het drijfvermogen en volume van één drijver van een catamaran die 200 kg moet kunnen dragen.


 • PWS TU Delft admin

  Hey @dominique99

  Ik ben bang dat onze scheep-expert Midas op vakantie is en pas de 22ste van Augustus zal kunnen beantwoorden. Als Informatica student weet ik hier zelf namelijk niet genoeg van.

  Wel denk ik dat deze informatie vindbaar moet kunnen zijn op het internet, of misschien dat je natuurkunde docent je verder kan helpen. Het lijkt me dat er gewoon een paar formules moeten zijn voor het berekenen van de drijfkracht.

  Als die zoektocht vooralsnog niet lukt, hou gerust dit forum in de gaten en dan zal eind Augustus iemand anders uit het team je verder kunnen helpen.

  Je hoort nog van ons,
  Jip


 • PWS TU Delft Team

  Hee Dominique,

  Leuk onderwerp! Waar heb je zelf al gezocht voor informatie? Waar liep je vast? Het gaat allemaal om een draagkracht die de zwaartekracht van het gewicht moet compenseren. Deze draagkracht is inderdaad een drijfkracht. Deze drijfkracht is vervolgens weer afhankelijk van het materiaal van de drijver.

  Groetjes,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.