Wonen op het water • Wij hebben een profielwerkstuk over wonen op het water, maar wij weten niet wat voor problemen er zijn. Je moet natuurlijk rekening houden met de golfslag en de hoogte van het water maar wat nog meer?


 • PWS TU Delft Team

  Hallo!

  Wonen op het water, een leuk onderwerp! Op wat voor soort woning willen jullie je richten? Woonboten, drijvende woningen (kijk hier), amfibiewoningen (kijk hier), of nog iets anders?

  Voor deze soorten zijn inderdaad de waterstand en de golfslag belangrijke invloedsfactoren.

  Ook het soort materiaal is van belang (is het wel materiaal bestand tegen permanente blootstelling aan water?).
  De manier van bouwen (onderwaterbeton? droogleggen?) verschilt natuurlijk ook met 'droog' bouwen.
  Denk ook aan natuurlijke processen langs en in het water zoals erosie en sedimentatie. Bedenk hierbij dat de grond waarop je eventueel zou gaan funderen (amfibiewoningen) onder water zit en dit twee dingen met zich mee brengt: er is continue interactie tussen de grond en het water, waardoor de condities van de bodem erg kunnen variëren. Daarbij komt dat dit proces onder water plaatsvindt en dus moeilijker te controleren is!

  Ik neem aan dat jullie bezig zijn met het opstellen van jullie deelvragen, als jullie hierbij hulp nodig hebben dan hoor ik het graag!

  Succes nog,

  Groetjes Pauline


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.