PWS - Aerodynamica zweefvliegtuigje • Beste TU Delft,

  Op dit moment zitten wij in ons vijfde jaar van het vwo. Volgens jaar zullen we dus ook een profielwerkstuk moeten inleveren. In dit onderzoek zullen we eerst de aerodynamica van een zweefvliegtuigje onderzoeken.

  Nu zouden we graag een praktisch deel aan ons onderzoek willen toevoegen in de vorm van een experiment met een vleugelprofiel in een windtunnel. De data van de workshop zijn echter nog niet bekend, maar voor ons onderzoeksplan hebben we in ieder geval de zekerheid nodig dat deze data ook rond eind augustus/begin september liggen. Wij moeten namelijk ons PWS begin oktober inleveren.

  Concluderend zouden we willen weten wanneer de workshops ongeveer beginnen en of het dus mogelijk voor ons is om eraan deel te kunnen nemen. Mochten de data niet op het juiste moment vallen, is het dan mogelijk om buiten de workshops (een) vleugelprofiel(en) te testen?

  Alvast bedankt.

  Met een vriendelijke groet,
  Marijn en Vince


 • PWS TU Delft Team

  Beste Marijn en Vince, @Marijn

  Wat leuk dat jullie de aerodynamica van een zweefvliegtuigje willen onderzoeken! We zijn druk bezig met de exacte data van de workshop, maar deze zal helaas pas halverwege oktober plaatsvinden. Jullie zouden kunnen overwegen uitstel te vragen en het praktische deel later toe te voegen. Het praktische deel heeft immers geen invloed op de theorie en jullie hypothese.

  Aangezien jullie er vroeg bij zijn zouden jullie ook zelf een windtunnel kunnen bouwen.

  Als laatste is er eventueel de mogelijkheid om al eerder van een andere kleine windtunnel gebruik te maken. Over 2 weken weet ik meer en kan ik jullie over deze optie uitsluitsel geven.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.