Samenstelling vruchtensap • Hallo, we doen een profielwerkstuk over elektriciteit uit fruit halen. We krijgen veel Volt, maar geen Ampere. We willen dus in fruitsap kijken, of we er iets aan kunnen veranderen! Daarmee zijn veel van onze vragen beantwoord!!!! Alvast bedankt.


 • PWS TU Delft admin

  @lcyerbanga3
  Beste scholier,

  Mijn eerste ingeving is dat jullie volt/ampere meter geen ampere aangeeft omdat het getal dusdanig klein is dat het wordt afgerond naar 0. Een ding wat je kunt proberen is een meter zoeken die nauwkeuriger (meer significantie) is.

  Het is daarnaast ook best logisch dat de meter "nul" aangeeft. Fruit is geen geweldige geleider en daarom is de weerstand heel groot. Als je dan kijkt naar de formule R = U/I en deze omschrijft I [A] = U [V] / R [ohm] dan zie je dat de ampere heel klein is bij een grote weerstand.

  Als je dit wil veranderen moet je in het vruchtensap kijken wat zorgt voor de geleiding (tip: kijk aan metalen en ionen) en hier wat aan veranderen.

  Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.