Forum
    • Categorieën
    • Recent
    • Populair
    • Gebruikers
    • Groepen
    • Zoeken
    • Registeren
    • Login

    PWS: Reizen in het heelal, Eigen ruimtevaartschip onterwpen, Enquete over dat we de aarde weg zullen moeten laten of niet en waarom

    Raketten, vliegtuigen & aerodynamica
    2
    18
    11521
    Meer berichten laden...
    • Oudste berichten bovenaan
    • Meest recente berichten bovenaan
    • Meeste stemmen
    Reageren
    • Reageren als onderwerp
    Aanmelden om te reageren
    Dit onderwerp is verwijderd. Alleen gebruikers met beheerrechten op onderwerpniveau kunnen dit inzien.
    • Juul JongbloedJ
      Juul Jongbloed @ihasz0212
      voor het laatst aangepast door

      Beste Dávid, @ihasz0212

      Ik begrijp dat je dus zowel wil onderzoeken als ontwerpen maar dat de nadruk ligt op onderzoeken. Wat is precies het doel van het ontwerpen van je ruimtevaartschip? Zoals ik het nu begrijp is het puur en alleen voor de show, zodat mensen een heel grof beeld hebben bij het ruimtevaartschip waarover je schrijft. Klopt dit?

      Het kost relatief veel moeite om hout te bewerken en het is relatief duur. Ik zou of voor dik (gekleurd) papier kiezen of voor plastic. Als je ruimteschip alleen uit een buis bestaat is het natuurlijk heel makkelijk om gewoon bij de GAMMA een dunne pvc buis te kopen en die op maat te knippen/zagen.

      Over kunstmatige zwaartekracht het volgende: Ik denk dat je natuurkunde docent doelde op een centrifugaal kracht die door de passagiers ervaren worden als zwaartekracht. Let erop dat je dit dus geen zwaartekracht noemt!! Zwaartekracht werkt op een massa met de valversnelling op Aarde (9.81 m/s^2)

      Hier een korte uitleg over die centrifugaalkracht: Heb je wel eens door de ruit van een wasmachine gekeken? Alle kleren worden door het ronddraaien naar de buitenkanten geslingerd. De kracht waardoor de kleren naar buiten geslingerd worden noemen we de centrifugaalkracht of de middelpuntzoekende kracht. In formulevorm: Fmpz = m omega^2 r waarin m de massa in kg is, omega de hoeksnelheid voorstelt en r de straal in meter. Hieruit volgt inderdaad dat een kleinere straal zal zorgen voor een kleinere middelpuntzoekende kracht.

      Als je de passagiers een "zwaartekracht" wil laten ervaren zou dit kunnen door je ruimteschip om z'n eigen as te laten spinnen en op deze manier een middelpuntzoekende kracht op te wekken. Deze kracht kan afnemen door minder snel rond te draaien of door de straal te verkleinen. Ik denk dat het makkelijker is om het ruimtevaartschip steeds langzamer te laten draaien. Kleine kanttekening: Dit houdt wel in dat je dus afreist naar een planeet waar de zwaartekracht kleiner is dan die van de Aarde. Het zou natuurlijk ook kunnen dat je juist naar een planeet reist waar de zwaartekracht veel groter is. In dat geval zou je ruimtevaartschip dus steeds sneller moeten draaien.

      Ik denk dat anti-materie bestaat; ten eerste is de theorie uit 1920 voor mij in 2010 een deel bewezen toen ze 100rden anti-materie deeltjes hadden "gevangen". Ten tweede is er is tot nu toe nog geen toepasbare wetenschappelijke wet die het tegenspreekt. Het kan weliswaar nog niet alles verklaren, maar dat betekent niet dat het niet waar is. Wat betreft een schaduwwereld weet ik niet zo goed of ik het wel of niet geloof. Ik heb me er ook niet goed in verdiept, maar alles kan natuurlijk.

      Als laatste denk ik dat het slim is om je enquete uit te printen en aan het einde van iedere les even aan de desbetreffende docent te vragen of hij/zij jouw enquete wilt invullen. Als je een specefieke professor in gedachte had zou je ook altijd nog kunnen proberen een mailtje te sturen met je verzoek. Alle e-mail adressen zijn te vinden op de website van de TU Delft.

      Groetjes!

      Moderator
      Student Lucht- en Ruimtevaarttechniek

      1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
      • I
        ihasz0212
        voor het laatst aangepast door

        Beste Juul

        Ja, de bedoeling is alleen dat ik een beeld creëer in de werkelijke leven hoe hij ongeveer uit zal zien. (Trouwens, ik heb voor een opdracht voor CKV ook hetzelfde idee, dus een maket maken en de gebruikte materialen te benoemen, dus kan ik hetzelfde maket gebruiken )

        Ik wil een buis maar wel op en manier maken zoals een poppen huis of een buis en apart een maket over de binnenkant van de ruimtevaarschip. Ik twijfel, wat denk jij dat het beter/handiger is?

        Ja hij bedoelde de middelpuntzoekende kracht.

        Heb je misschien een link over de anti stof ''opvang''?

        Over de enquête, toen ik een mail schreef naar de "contact" van TU Delft en ik zei dat ik een afspraak wil maken met een van de docenten die gespecialiseerd is in mijn thema.

        Hier is mijn bericht:

        Geachte meneer/mevrouw

        Ik ben Dávid en zit in de vierde klas van havo op OSG Hugo de Groot. U weet
        het vast wel dat leerlingen in de vierde klas een PWS moeten maken.
        Mijn pws gaat over reizen in het heelal, maar daarvoor zal de mensheid
        eerst weg moeten gaan.

        Ik wil ook een eigen ruimtevaartschip ontwerpen.

        In betrekking daarop wil ik een afspraak maken met een van de docenten die
        zijn gespecialiseerd op vragen zoals deze:

        Wat voor stoffen kunnen in de toekomst komen die de eigenschappen
        hebben van metalen?
        Daaronder valt:
        Wat zijn de verwachtingen van dichtheid, kleur, buigbaar heid.

        Welke materialen kunnen tegen bepaalde stralingen in de heelal

        Zij er materialen die in de heelal gegoten kunnen worden maar daarna
        steviger zijn dan materialen op de aarde?

        Is er een docent met wie ik daarover kan interviewen en als ja zal u
        dan een contactmogelijkheidm kunnen geven.

        Ik moet de eerste versie van mijn pws op 10 maart inleveren.
        Het liefst wil ik daarvoor de interview houden, maar ik kan me
        aanpassen als de docent/docente alleen maar later een afpraak met mij
        kan maken.

        Zal u voor mij ook nog deze enquete willen doorsturen naar leerlingen
        en leeraren.
        Het gaat over de reden waarom we de aarde zullen moeten verlaten. (Of
        juist niet)

        http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=306743

        Alvast bedankt voor u antwoord.

        Aangenaam

        En hier is het antwoord daarop:

        Goedemiddag David,

        Je bent erg goed bezig, ga vooral zo door!
        Echter kan ik jou helaas niet helpen. Voor profielwerkstukken hebben wij een aparte website waar je vragen kunt stellen: www.pws.tudelft.nl

        Groeten,

        Mark
        Team Online Service
        TU Delft

        TU Delft Online Service Team

        Dus ik werd met alle twee vragen van mijn hier verwezen.

        Kan je een site sturen waar de namen van de docenten /professoren of dergelijken staat, misschien nog een contact mogelijkheid?

        En nog twee dingen over het ruimtevaartschip:

        1. Heb je al van EmDrive gehoord en wat vind je van
        2. Zal het mogelijk zijn om energie op te wekken door de draaiing van het ruimtevaartschip om de nodige energie daarmee te voltooien.

        Alvast bedankt voor de antwoorden.

        Groeten
        Dávid

        Juul JongbloedJ 1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
        • Juul JongbloedJ
          Juul Jongbloed @ihasz0212
          voor het laatst aangepast door

          Beste Dávid, @ihasz0212

          Mijn excuses voor de late reactie. Hoever ben je inmiddels met je verslag, proef en maquette?
          Ik denk dat het duidelijker is als je 2 maquettes maakt. De eerste ter ondersteuning van je rapport; Alles wat je bespreekt in je verslag gaat immers over de buitenkant van het ruimtevaartschip. De tweede maquette zou je inderdaad kunnen maken "als een poppenhuis". Dit kun je dan gebruiken om mensen een voorstelling te laten maken hoe de raket die ze naar een andere planeet zou kunnen brengen er vanbinnen uit zou zien.

          Over de gevraagde link over de "opvang van antistof" het volgende: Ik denk dat je beter in het engels kan zoeken. Als je "how to store antimatter" intikt bij Google krijg je heel veel hits. Dit youtube filmpje legt het nog een keer uit.

          Ik denk dat het inderdaad niet gaat lukken om een afspraak te maken met een professor voor een interview. Wel zou je iets kunnen sturen in de trend van het volgende:

          "Geachte Meneer/Mevrouw,
          voor mijn profielwerkstuk van de middelbare school heb ik een hele korte online enquete gemaakt over het voortbestaan van de mensheid op Aarde. Ik wil graag te weten komen hoe mensen tegenover ruimtevaart voor maatschappelijke doeleinden staan. Daar ik weinig contacten heb die hier enige kennis over hebben wend ik mij tot de TU Delft. Ik heb een hele korte enquete gemaakt die in 2 minuutjes is ingevuld. Zou u aan deze online enquete willen deelnemen? Ik zou hier ontzettend mee geholpen zijn!
          http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=306743
          Bij voorbaat dank,
          David"

          Via deze link kun je e-mail adressen van hoogleraren vinden. Reken niet op een hoge response, want de professors zijn vaak erg druk. Een andere optie is om je enquete met deze facebook-groep te delen.

          Dan vroeg je nog wat ik vind van de EmDrive: Veelbelovend! Als je er vragen over hebt laat het me weten.

          Als laatste denk ik inderdaad dat je energie kan opwekken door de draaiing van een ruimtevaartschip te gebruiken. Ik weet niet zo goed met welke achterliggende gedachte je dit vraagt, maar ik denk wel dat het goed is om jezelf af te vragen waarom een ruimtevaartschip draait en hoe deze draaiing tot stand komt. Als laatste moet je natuurlijk ook aan de passagiers denken. Hoe zullen zij draaiing ervaren in de ruimte?

          Veel succes,

          Juul

          Moderator
          Student Lucht- en Ruimtevaarttechniek

          1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
          • I
            ihasz0212
            voor het laatst aangepast door

            Beste Juul

            Als je je emailadres (voornamelijk als je gmail heb )
            kan ik het gmaildocument met je delen, zodat je het zelf kan bekijken, want ik vind het heel lastig om alles te beschrijven wat ik tot zover heb.

            Met de maquetten ben ik nog niet echt ergens. (ik ben nog bezig te ontwerpen)

            Over mijn proef heb ik nog niks in mijn PWS geschreven, echter ben ik zogenaamd bezig met turven.

            Alvast bedankt.

            Groeten Dávid

            Juul JongbloedJ 1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
            • Juul JongbloedJ
              Juul Jongbloed @ihasz0212
              voor het laatst aangepast door

              Beste Dávid @ihasz0212

              Ik wil je graag helpen maar grondig doorlezen en echt goede feedback geven op wat je tot nu toe hebt is iets wat je docent moet doen. Desalniettemin wil ik er best even naar kijken om je een paar pointers te geven. Rechts boven op deze pagina kan je een "chat bericht" met me starten, daar kan je een linkje naar je PWS of gewoon het document in sturen.
              Nog een vraag wat betreft de inleverdatum: Wanneer moet je je PWS inleveren? Ik meende te lezen dat je 31 maart de definitieve versie moest inleveren.

              Groetjes,

              Juul

              Moderator
              Student Lucht- en Ruimtevaarttechniek

              1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
              • I
                ihasz0212
                voor het laatst aangepast door

                Beste Juul

                Sorry voor de late reactie

                Ik heb vergeten te zeggen: de deadline van de eindversie is 8 mei geworden.
                Weet niet of ik een google document zomaar kan struren (want hij is in gmail document toestand)

                Juul JongbloedJ 1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
                • Juul JongbloedJ
                  Juul Jongbloed @ihasz0212
                  voor het laatst aangepast door

                  Beste Dávid, @ihasz0212

                  Geen probleem ik heb het ontvangen. Ik ga er dit weekend even naar kijken.

                  Groetjes,

                  Juul

                  Moderator
                  Student Lucht- en Ruimtevaarttechniek

                  1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
                  • I
                    ihasz0212
                    voor het laatst aangepast door ihasz0212

                    Is goed.
                    Bedankt

                    1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
                    • I
                      ihasz0212
                      voor het laatst aangepast door

                      Beste Juul.

                      Ik ben klaar met mijn maquette, ik stuur straks foto's.
                      Daarnaast is de pws weer uitgesteld to een/twee weken lang, omdat mijn begeleider geen feedback heeft gekregen.

                      Groeten

                      Dávid

                      Juul JongbloedJ 1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
                      • Juul JongbloedJ
                        Juul Jongbloed @ihasz0212
                        voor het laatst aangepast door

                        Beste Dávid, @ihasz0212

                        Wat goed! Ik ben erg beniewd.

                        Ik heb mijn feedback op je pws in ons chatbericht gezet.

                        Groetjes,

                        Juul

                        Moderator
                        Student Lucht- en Ruimtevaarttechniek

                        1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
                        • First post
                          Last post
                        Copyright © 2016 NodeBB Forums | Contributors