Natuurkunde achter drones • Beste studente,
  Ik ben Tom ik zit momenteel op 5 havo. Ik ben op dit moment bezig met een PWS over drones. Ik wil er zelf geen maken maar ik heb samen met mijn vriend ze aan verschillende testen gelegd om te kijken waar ze wel en niet geschikt voor zijn. Alleen ik heb een klein probleem. Welke krachten een drone gebruikt waar de resulterende kracht en hoe ik dit precies overzichtelijk kan uit legen. Als je denkt dat je me kan helpen laat dan alsjeblieft een berichtje achter.
  alvast bedankt,
  Tom Slijkhuis


 • PWS TU Delft Team

  Beste @TomSlijkhuis,

  excuus voor de late reactie. Als ik het goed begrijp wil je graag weten welke krachten er allemaal op een drone werken. Ieder "object" ondervindt natuurlijk zwaartekracht. Dit is de meest basale kracht dus daar zou je mee kunnen beginnen. Vervolgens zou je kunnen zeggen dat het "zweven" van een drone alleen mogelijk is door een evengrote tegengestelde kracht; de "lift" kracht. Ik denk dat het interessant is goed uit te leggen hoe deze lift kracht tot stand komt. Voor het opstijgen heb je een grotere kracht nodig dan de zwaartekracht. Ook dit is een belangrijk punt om te noemen. Afhankelijk van de testen waaraan jullie de drone hebben onderworpen kan je het hebben over wrijving en krachten waardoor de drone zich door de lucht kan bewegen.

  Vriendelijke groet,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.