pws vleugel lengte • Beste lezer

  Wij doen ons PWS over het verband tussen het oppervlak van de vleugel van een zweefvliegtuig en de zweeftijd. Dit verband onderzoeken wij door bij verschillende vleugellengte (de breedte is constant) ons modelvliegtuig af te schieten en dan met behulp van video meten de zweeftijd te bepalen. wij hebben alleen wel met een paar dingen nog moeite. Zo weten wij niet goed welke proeven wij zouden moeten uitvoeren om te constateren dat de grotere vleugel (die wij zelf maken) dezelfde hoeveelheid lift/drag per cm² produceert als de originele vleugel. Ook moeten wij van onze begeleider nog een vervolg proef doen en wij hebben niet echt een idee wat wij daarvoor zouden kunnen verzinnen.

  Alvast bedankt,
  Mees van der Vegt en Jesse Doomen.


 • PWS TU Delft Team

  Beste Mees en Jesse,

  Het beste zou zijn de lift en de drag van de verschillende profielen in een windtunnel te testen mbv veerunsters. Jullie kunnen zelf een windtunnel bouwen zoals op deze site wordt uitgelegd.

  Verder is het denk ik belangrijk dat jullie ook het gewicht van de verschillende profielen bepalen. Een langere vleugel zal inderdaad meer lift maken maar ook meer lift nodig hebben. Ook is het belangrijk dat jullie de vliegtuigjes onder een constante hoek en met een constante snelheid afvuren om het effect van de oppervlakte goed te kunnen vergelijken.

  Vriendelijke groet,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.