PWS maximale vliegafstand • Geachte,

  Ik houd mijn PWS over de maximale vliegafstand, en de daarbij behorende vliegsnelheid. Ik heb inmiddels gevonden dat deze snelheid gelijk is aan het punt op de benodigd vermogen curve waar een raaklijn vanuit de oorsprong de curve raakt. Dit punt is ook het punt waar de weerstand minimaal is, en de draagkracht/weerstand-verhouding maximaal is. Nou zou ik graag deze snelheid willen berekenen voor het vliegtuig wat ik 'gebruik', een Boeing 737-800 (of iets vergelijkbaar).
  Ik heb online niet zoveel kunnen vinden over deze berekeningen, dus vandaar dat ik mijn vraag hier stel.

  Alvast hartelijk dank,

  Theo


 • PWS TU Delft Team

  Beste Theo,

  De maximale vliegafstand vlieg je op de zogenaamde MRC (maximum-range cruise) speed. Dit is de snelheid waarmee je het verst komt voor een bepaalde hoeveelheid brandstof. Dit is niet de snelheid waarbij je minimale weerstand ervaart, omdat het voordeel van sneller vliegen opweegt tegen het extra brandstof verbruik en de extra weerstand. Deze snelheid is de snelheid waarbij het benodigde vermogen over snelheid het laagst is en dit is inderdaad de raaklijn vanuit de oorsprong aan de "power required" curve. Kijk anders nog even naar deze website: http://joeclarksblog.com/?p=4155

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.