Intercontinentaal(langeafstands) Vliegen • Beste Tu Delft,

  Wij zijn Thijs Vink en Tjessy Lensvelt van het PCC Lyceum te alkmaar, Ons profielwerkstuk gaat over intercontinentaal(lange afstands) vliegen. Aerodynamica is een van de onderwerpen waar wij onderzoek naar willen doen, onze begeleider wilde dat wij een aspect van aerodynamica dat een groot invloed heeft op intercontinentaal vliegen vinden en die vervolgens te onderzoeken door bij voor beeld een model met een 3D printer uit te printen en een met een wind tunnel te bekijken. Wij weten dus alleen niet welk verband we moeten nemen en hoe we die kunnen onderzoeken dus daarom dit bericht. Zou u ons willen helpen met dit deel van ons onderzoek en misschien dat wij dan ook gebruik kunnen maken van jullie faciliteiten.

  Met Vriendelijke groet,

  Thijs Vink & Tjessy Lensvelt • Beste Wouter,

  Bedankt voor je reactie, onze docent had het wel voornamelijk over een echt aerodynamisch aspect waarbij de invloed daarvan het best te merken is bij een langere vlucht, we zullen het nog een keer navragen aan de docent.
  Verder zijn dit de onderzoeksvragen en de Hoofdvraag:
  Hoofdvraag: Wat maakt een vliegtuig ideaal voor een intercontinentale vlucht?
  Deelvragen:
  Welke eigenschappen vinden de ontwerpers van vliegtuigen belangrijk voor een ideaal vliegtuig?
  Welk vliegtuig is het meest milieubewust?
  Welk vliegtuig is op economisch gebied het zuinigst?
  Wat maakt een vliegtuig ideaal voor de passagiers?
  Aan welke natuurkundige eisen moet een ideaal vliegtuig voldoen?

  De eerste deelvraag is een beetje lastig dus die gaan we mogelijk nog aanpassen

  Grt Thijs enTjessy • Beste Thijs en Tjessy,

  Als ik jullie vraag goed begrijp willen jullie een aspect van de aerodynamica onderzoeken dat invloed heeft op het vliegen van lange afstanden. De enige invloeden die ik kan bedenken zijn wind mee of wind tegen en de gekozen vliegroute. Dit heeft niet direct iets met het principe van aerodynamica te maken. Lees er hier meer over. Misschien kun je nog eens navragen aan je docent wat hij precies bedoelt.

  Hoe ziet jullie onderzoek er verder uit? Wat is jullie hoofdvraag en wat zijn jullie deelvragen? Wanneer moeten jullie het PWS inleveren?

  Grt. Wouter • Hey Wouter,

  Sorry voor de late reactie we hadden se-week dus kunnen nu weer verder met pws, Wij hebben een mail gestuurd naar onze begeleider voor een afspraak. Zodra we meer weten over het onderdeel Aerodynamica zullen we een bericht sturen.

  Grt Thijs en Tjessy • Beste Thijs en Tjessy,

  Weten jullie al meer van jullie docent?

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.