Programma schrijven voor LMS-systeem in een antigeluid installatie • Beste heer/mevrouw,

  Wij zijn Freek Looman en Sjoerd Brüggenwirth van het Amadeus Lyceum in Vleuten.
  Wij zijn al een tijdje bezig met een onderzoek naar antigeluid. Voor onze volgende stap willen wij graag een LMS-systeem programmeren. Nou hebben wij op goede beschrijvingen gevonden over hoe wij dit zouden kunnen doen
  ( [url]http://nl.mathworks.com/help/dsp/examples/active-noise-control-using-a-filtered-x-lms-fir-adaptive-filter.html[/url] bijvoorbeeld. Kijk ook in deze link voor een korte uitleg over). Dit is helaas een uitleg voor het werken in het programma matlab en over dit programma kan school ook niet voor ons verkrijgen. Wij hebben zelf al freemat en scilab gedownload als eventuele vervangers.

  Zijn dit goede programma's voor ons onderzoek?

  En welke programma's zouden wij anders kunnen gebruiken als goede vervangers voor matlab?

  Verder zouden wij ook graag willen weten hoe je dan de code van de eerder genoemde link om zou kunnen zetten naar het andere programma.

  Wij hopen u zo voldoende informatie te hebben gegeven en horen graag van u!

  Met vriendelijke groet,

  Freek en Sjoerd • Hoi Freek en Sjoerd,

  Het is inderdaad moeilijk voor scholieren om aan Matlab te komen, maar wat jullie willen moet zeker mogelijk zijn in Scilab. Het is niet mogelijk om de code die wordt beschreven op jullie website direct om te zetten naar Scilab. Je zult zelf een hoop moeten programmeren of een vergelijkbare beschrijving voor scilab vinden. Ik heb twee documenten gevonden die misschien handig kunnen zijn. Dit is een paper over de implementatie van jullie filter in scilab. En dit gaat over de implementatie van noise cancellation in Scilab.

  Kijk even of jullie hier wat aan hebben, en als er nog meer vragen zijn hoor ik het wel!

  Groeten,
  Matthijs • Hoi Sjoerd en Freek,

  Het is ontzettend moeilijk om dit op afstand op te lossen. Kunnen jullie de precieze foutmelding kopieren en hier posten? De stack overflow bij de waveread functie zou kunnen ontstaan door een te groot .wav bestand. Hoe groot is jullie bestand?

  Als jullie de gelegenheid hebben is het misschien handig om op de PWS middag langs te komen. Een van de studenten kan jullie dan persoonlijk helpen met jullie probleem. Zie voor de data deze website.

  Groeten,
  Matthijs • Beste Matthijs Damen,

  Dank u wel voor uw hulp. We hebben geprobeerd de implementatie van noise cancellation in Scilab (tweede link die u ons had gestuurd) uit te voeren. Helaas kregen we een heleboel errors bij het uitvoeren hiervan. De enige aanpassing die we tot nu toe hebben verricht is een ander .wav bestand in de code zetten, zodat de code wel kan werken met een wav bestand. een van de dingen die fout gingen in deze code zijn: stack overflow bij de waveread functie(in het begin van het script), en een niet goed gedefinieerde variabele x. de rest van de errors volgen uit deze 2 errors volgens mij. zou u ons hierbij kunnen helpen?

  met vriendelijke groet,

  Sjoerd en Freek


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.