genetische modificatie met kunstmatige smaakstoffen • Beste meneer/mevrouw,
  Ik ben Perla Tazi, een 16-jarige leerling op het Hervormd Lyceum Zuid te Amsterdam. Momenteel zit ik in het vijfde jaar van gymnasium.

  Mijn klasgenoot, Carlijn Stevens, en ik willen graag ons profielwerkstuk doen over genetische modificatie. Wij hebben al wat informatie opgezocht, en we vinden beiden dit onderwerp erg interessant en we denken dat het ook erg belangrijk wordt in de toekomst.

  Waar we tegen aan zijn gelopen is dat we niet precies weten over wat we het willen hebben, binnen de genetische modificatie. We zijn wel erg geïnteresseerd in het proces van hoe kunstmatige smaakstoffen gemaakt worden. Onze school eist dat we een praktisch onderzoek uitvoeren, dus we weten niet in hoeverre het mogelijk is om zelf (eventueel in samenwerking met anderen) een praktisch onderzoek uit te voeren met kunstmatige smaakstoffen.

  Wij hoopten dat u ons wat tips zou kunnen geven over mogelijke onderwerpen en/of onderzoeken in de genetische modificatie en het proces voor het maken van kunstmatige smaaktstoffen.

  Als we een onderwerp gekozen hebben en een praktisch onderzoek moeten uitvoeren, hebben wij ook een laboratorium nodig om in te onderzoeken. Onze vraag aan u is of het dan mogelijk zou zijn om gebruik te maken van de onderzoeksruimtes op de universiteit, en hoe we dit dan zouden moeten regelen.

  Bij voorbaat dank,

  Perla Tazi en Carlijn Stevens.


 • PWS TU Delft admin

  Beste Perla en Carlijn,

  Jullie zijn al goed op weg naar een hoofdvraag voor jullie PWS. Jullie kunnen genetische modificatie in smaakstoffen als onderwerp nemen. Nu moeten jullie gaan nadenken over wat jullie willen onderzoeken. Willen jullie heel breed kijken binnen dit stuk en onderzoeken hoe ver GM en smaakstoffen zijn samengesmolten. Of wellicht een specifieke smaakstof uitlichten die heel veel worden gebruikt.

  Later als je gaat kijken naar deelvragen dan kun je kijken naar een praktisch onderzoek. De hoofdvraag is nu het belangrijkst. Voor onderzoek schat ik in dat het wellicht moeilijk is om iets zelf te synthetiseren en wellicht kun je gewoon een smaaktest doen als het echt nodig is.

  Mvg,
  Sanne Nielsen


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.