Oscillerende reactie • Hallo,

  Voor ons PWS hebben wij als onderwerp een oscillerende reactie met de hoofdvraag: 'Hoe werkt een oscillerende reactie?'. Wij zijn nu begonnen met de deelvragen, maar we weten eigenlijk niet waar we moeten beginnen. Onze vraag is dan ook hoe we het beste met dit onderwerp aan de slag kunnen. De theorie die we op internet vinden is vaak te wiskundig voor ons als bovenbouw VWO-leerlingen of te globaal.

  Danny en Nils


 • PWS TU Delft admin

  Beste Danny en Nils,

  Laat me jullie als eerst helpen met de basis van jullie PWS: de hoofd- en deelvragen. Als dit goed is opgebouwd is het makkelijker om te onderzoeken en zelfs een proef te bedenken. Het stappenplan kan heel handig zijn om een keer door te nemen.

  Jullie hebben het onderwerp oscillerende reacties gekozen en uit jullie hoofdvraag haal ik dat jullie alles principes willen weten over dit soort reacties. Jullie hoofdvraag is goed, maar wellicht kunnen jullie kijken naar een andere formulering: 'Wat is het principe van een oscillerende reactie?'. Anders klinkt het als een deelvraag.

  Dan ga je kijken naar deelvragen. Je moet uitpluizen wat aspecten zijn van deze reacties. Wat is kenmerkend? Probeer wat deelvragen te bedenken. Als je op wikipedia kijkt hebben ze het over dat dit soort reacties niet worden gedomineerd door thermodynamisch evenwicht. Ik kan jullie vertellen dat dit uitzonderlijk is voor scheikunde, dus kijk of je daar iets mee kunt.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne Nielsen


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.